Hverdag 1200X354px Food Prep

Frem med bøtterne...

Kosten er selvsagt en væsentlig faktor i en sund livsstil. Desværre spænder en travl hverdag bare nemt ben for de gode intentioner om, at der skal flere grøntsager og mindre fedt på bordet. Det er her food prep-fænomenet kommer ind i billedet.


Lad os slå det fast med det samme. Food prep er ikke ’rocket science’, så alle kan være med. Det handler slet og ret om at lave og forberede mad i store portioner, så der er skåret grøntsager og tilberedt kød til flere dage ad gangen.

På den måde kræver det kun et minimum af tid, når der skal sund mad på bordet eller i madpakken – og du fristes ikke til at springe over, hvor gærdet er lavest og ryge på en omgang take-away.

5 gode food prep-tips

  1. Vælg en dag om ugen, hvor du har tid til at være i køkkenet 1-2 timer

  2. Snit eller riv en masse grøntsager og kom dem i bøtter med tætsluttende låg eller vakuumpak dem – kål, spinat, gulerødder, squash og peberfrugter holder sig fint i køleskabet i 3-5 dage

  3. Steg en stor portion kyllingefileter i ovnen og opbevar kyllingen i bøtter i køleskabet eller i mindre portioner i fryseren – så har du fedtfattigt kød til f.eks. wraps, salater og supper

  4. Lav en stor portion klassisk kødsovs af fedtfattigt hakket oksekød eller lav små kødboller i ovnen af oksekød, æg, havregryn og krydderier

  5. Lav dobbeltportion de dage, du laver alt helt fra bunden – så er der til aftensmaden næste dag eller til en lækker madpakke
Kevin Mccutcheon Apdmflhzira Unsplash
Conscious Design Jdl3c2zsi S Unsplash