1200X364px V Rsgo 1

VÆRSGO bliver en del af Kop & Kande


VÆRSGO-kæden bliver en del af Kop & Kande, der dermed øger antallet af butikker med 11, således at isenkræmmerkæden nu har 103 butikker fordelt over hele landet. Som en del af en nødvendig konsolidering af markedet lukkes 12 butikker med udgangen af januar 2020.

KK14 1200X1200px Sengesæt

Antallet af Kop & Kande-butikker er i dag blevet øget fra 92 til 103. Dermed placerer isenkræmmerkæden sig som landets suverænt næststørste kæde. Kædens udvidelse sker, fordi VÆRSGO-kæden træder ind i Kop & Kande som andelshaver, og Kop & Kandes adm. direktør glæder sig over den markante udvidelse.

”Jeg er rigtig glad for den aftale, vi har forhandlet os frem til med VÆRSGO. Og jeg er rigtig glad for, at vi kan udvide antallet af Kop & Kande-butikker, så vi nu kan invitere danskerne indenfor i 11 nye butikker,” siger Peter Rønn.

KK03 1200X1650 Eva

De 11 butikker ligger i Herning Centret, Brabrand, Skanderborg, Randers, Varde, Kolding, Aalborg, Odense, Helsingør, Glostrup og Hundige. 3C RETAIL står som andelshaver bag otte af de tidligere VÆRSGO-butikker, som nu får Kop & Kandeskilte på facaden, mens de tre butikker i Herning Centret, Brabrand og Skanderborg allerede har fået ny indehaver. Det er håbet, at der også kan findes selvstændige købmænd til de otte butikker, som 3C RETAIL står bag.

”Vi har et stærkt brand, der står solidt i markedet, og vi kan tilbyde vores medlemmer noget helt særligt. Derfor er jeg også sikker på, at vi snart finder nye købmænd til de otte butikker, så vi kan byde nye medlemmer velkommen i Kop & Kande-kæden. Det er nemlig hele tiden vores ambition,” siger Peter Rønn.

Kk44 IG 1200X1200 Contrast

I forbindelse med indtrædelsen i Kop & Kande vil 12 af de nuværende VÆRSGO-butikker blive lukket. Isenkræmmermarkedet er et ekstremt konkurrenceudsat marked med mange udbydere både i detailledet og fra e-handel, og samtidig findes der allerede Kop & Kande-butikker i de 12 byer, hvor de nuværende VÆRSGO-butikker lukker med udgangen af januar 2020. Derfor er lukningerne en del af en nødvendig konsolidering.

”Vi glæder os over, at en stor del af VÆRSGO’s butikker fortsætter i andet regi, og at vi dermed også bevarer mange arbejdspladser. Det er det, der har været vores fokus. Vi havde selvfølgelig håbet, at vi kunne bevare alle butikkerne, men på grund af blandt andet konkurrencesituationen og dårlig driftsøkonomi har det ikke kunne lade sig gøre,” siger Søren Ibsen, adm. direktør i VÆRSGO.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Thomas Nielsen er tiltrådt som administrerende direktør pr. 1. august 2020 og kan kontaktes på mail [email protected]

Søren Ibsen, adm. direktør i VÆRSGO, tlf. 2083 0029

Kort om Kop & Kande


Kop & Kande har 103 butikker over hele landet samt i Grønland, på Island og Færøerne, hvor 550 faguddannede medarbejdere står klar til at give en personlig og professionel rådgivning i den lokale butik. Kæden sælger oplevelser til kunder, der ønsker succes i køkkenet, som vil imponere med et veldækket bord, og som søger efter den helt rigtige gave – uanset om kunderne besøger Kop & Kande i en fysisk butik eller på kop-kande.dk.

Tilbage i 1978 stiftede 54 selvstændige isenkræmmere en indkøbsforening, som i 1984 blev til Kop & Kande. I løbet af 90’erne valgte medlemmerne at gøre samarbejdet stadig mere forpligtende og samle sig omkring et egentligt koncept og en ensartet profil. På den måde blev der skabt en stærkt profileret kæde baseret på sunde butikker med gode lokale placeringer og et stort engagement.

Kop & Kande a.m.b.a. er i dag et selvstændigt juridisk selskab. Alle medlemmer af Kop & Kande er optaget i kæden via deres status som andelshavere i Kop & Kande a.m.b.a.

Download pressemeddelelsen som PDF her.
Download foto her.