S1 2024 Line Extensions Blue Fluted Mega Deep

Royal Copenhagen

Gennem mere end to århundreder er nye kapitler blevet skrevet i historien om Royal Copenhagen. Kapitler, der fortæller historier om en stolt arv og inspireret innovation. Om utrættelig entusiasme, sirligt håndværk og et ønske om at ære og genfortolke en stolt arv. 

En passion for blå siden 1775

Med inspiration fra Østens stolte håndværkstraditioner og kinesiske mønstre blev Royal Copenhagens første Musselmalede design bragt til live i 1775. Stel nr. 1 eller bedre kendt som Musselmalet. I dag, selv 240 år efter, kan du stadig få fingrene i det dragende stel, som fremgår tro mod den originale stil. Hvert stykke er mærket med et ’1’ på bagsiden.

White Fluted Ovenware Round 18.5Cm 27Cm Jug 170Cl 300Dpi

Nyheder

Kunsten at male i hånden

Når du står med en færdig kop eller tallerken har den allerede passeret op til 30 hænder. Nogle gange tager processen kun få måneder, men den er baseret på erfaringer og traditioner, der går mere end 240 år tilbage. Vidste du, at det tager 4 år at blive 'blåmaler' for Royal Copenhagen?

Siden begyndelsen og frem til i dag har Royal Copenhagen produceret mere end 1.500 forskellige former for tallerkener, kopper og kander. Hvert eneste stykke er sirligt malet i hånden og kræset om ned til mindste detalje.

RC Kunsten At Male I Haanden 800X800px
RC Kunsten At Male I Haanden 800X1000px

Serier

En personlig kollektion

Inspirationen til Alfabet Kollektionen blev fundet i Royal Copenhagens store bagkatalog af håndmalede dekorationer og klassiske stel. Hver kop og tallerken i Alfabet Kollektionen er sirligt dekoreret i hånden, og hver enkelt steldel er en oplagt gaveidé med en helt personlig betydning, for en du har kær.

Påskeæg 2024

Forårsfavoritter

Forårskollektionen fra Royal Copenhagen er den perfekte måde at byde lysere dage velkommen i hjemmet. Pynt op med de charmerende påskeæg, gem søde sager og flotte smykker i blå iris bonbonnieren og pynt op med påskeliljer og vintergækker i bøg vasen.

Bluline.Waves On Plate 01 (2) 1568X520px Redigeret

Vidste du, at...

...de tre bølger i Royal Copenhagens stempel symboliserer Storebælt, Lillebælt og Øresund?

Det var enkedronning Juliane Marie, der i 1775 grundlagde Den Kongelige Porcelænsfabrik, som ønskede, at de tre bølger skulle være fabrikkens varemærke.

Den dag i dag, bliver bølgerne malet på bagsiden af hvert eneste stykke håndmalet porcelæn.

Kongekronen og blåmalerens signatur

 

Kongekronen i stemplet symboliserer Royal Copenhagens begyndelse – kongehuset som iværksætteren. Kronen blev fra starten malet i hånden, men i 1870’erne begyndte virksomheden i stedet at stemple mærket under glasuren. 

Når et mønster håndmales, vil der være små forskelle fra gang til gang, men det kræver et trænet øje at spotte de charmerende særtræk. Spørger man Royal Copenhagens blåmalere, er den enkelte kunsthåndværkers streg dog lige så unik som en underskrift, og derfor markeres alt porcelæn med kunstnerens eget mærke. 

RC Stempel 800X1000px