Brand Page Kay Bojesen 1568X520px Banner 1 (2)

Kay Bojesen

Siden 1919 har Kay Bojesen skabt en hel dyrepark af ikoniske designklassikere, der i dag pryder stuer og børneværelser over hele verden. Uanset om det er en flodhest, elefant, zebra, fugl eller en abe, så er formerne altid bløde, designet enkelt og kvaliteten håndlavet. Sidenhen har brandet udvidet med andre populære fortællinger såsom gardere, postbud og marine. 

I 1919 var sølvsmeden Kay Bojesen træt af at se legetøj, der gik i stykker mellem hænderne. Han besluttede sig derfor for at snitte sit eget legetøj til sønnen ud af massivt træ. Designet skulle være enkelt og ufarvet, så der var mere rum til børnenes egen fantasi. 

En verden af dyr

Af respekt for håndværket er hvert enkelt design formgivet, så træet er rart at røre ved og æstetisk at se på. Med den filosofi skabte Kay Bojesen op gennem trediverne og fyrrene en hel dyrepark. Men det var aben fra 1951, der for alvor tog verden med storm.

Til de særlige højtider kan dyrene pyntes med bl.a. studenterhuer og nissehuer.

Formfuldente fugle

Årets fugl 2022, Poppy, er en genfortolkning af den klassiske Kay Bojesen sangfugl. Den er en anelse mindre end den klassiske sangfugl, men indeholder sin helt egen personlighed og en god portion charme. Poppy er lavet af FSC-certificeret bøgetræ og forarbejdet og malet i hånden med stor præcision og dygtighed, præcis ligesom alle Kay Bojesens figurer. Poppy er et godt eksempel på, hvordan Kay Bojesen med et simpelt formsprog formåede at give sine figurer liv og sjæl, så de den dag i dag taler til fantasien og barnet i os alle. 

Psst... vidste du, at det var Kay Bojesen fans, som afgjorde at netop Poppy skulle være årets fugl? I 2021 blev Kay Bojesens fans nemlig bedt om at hjælpe med at vælge deres favorit fugl. 

Støtter Julemærkefonden med kr. 20,- pr. solgt fugl.

Brand Page Kay Bojesen 600X800px Åretsfugl Tekst
Brand Page Kay Bojesen 1568X520px Abe Fritlagt

Unikke aber

Hver eneste abe er helt sin egen. Brugen af massivt træ betyder nemlig, at der er farve- og åremønstervariationer, alt efter hvor gammelt træet er, og hvor det er fældet. Når aben møder lys og luft i hjemmet, vil farven ændre sig en smule over tid, så på den måde er aben en levende skabning, der altid udvikler sig.

Sanselighed i centrum

Kay Bojesen designede Menageri-serien i 1940'erne, som et elegant og luksuriøst tiltag til kaosset af faste ritualer og hverdagens øjeblikke. Serien er tro mod Kay Bojesens signatur, hvilket kan ses og mærkes på de organiske og bløde former, som vidner om et godt håndværk. 

Serien består af smukke brugsgenstande, som bl.a. serveringsskål, platte, kværn og andre produkter til køkken og bord. Se hele serien her. 

Brand Page Kay Bojesen 700X500px Menageri
Brand Page Kay Bojesen 700X460px Nisser Tekst