Brand Page Kay Bojesen 1568X520px Banner 1 (2)

Kay Bojesen

Siden 1919 har Kay Bojesen skabt en hel dyrepark af ikoniske designklassikere, der i dag pryder stuer og børneværelser over hele verden. Uanset om det er en flodhest, elefant, zebra, fugl eller en abe, så er formerne altid bløde, designet enkelt og kvaliteten håndlavet. Sidenhen har brandet udvidet med andre populære fortællinger såsom gardere, postbud og marine. 

I 1919 var sølvsmeden Kay Bojesen træt af at se legetøj, der gik i stykker mellem hænderne. Han besluttede sig derfor for at snitte sit eget legetøj til sønnen ud af massivt træ. Designet skulle være enkelt og ufarvet, så der var mere rum til børnenes egen fantasi. 

En verden af dyr

Af respekt for håndværket er hvert enkelt design formgivet, så træet er rart at røre ved og æstetisk at se på. Med den filosofi skabte Kay Bojesen op gennem trediverne og fyrrene en hel dyrepark. Men det var aben fra 1951, der for alvor tog verden med storm.

Til de særlige højtider kan dyrene pyntes med bl.a. studenterhuer og nissehuer.

Formfuldente fugle

Den velkendte Kay Bojesen Sangfugl har fået nye klæder, som er valgt af folket. Jackie hedder den nye fine Sangfugl anno 2023, der har et smukt næb i sart gul, der står i skøn kontrast til det rødlige hoved og den lavendelfarvede krop. Fuglens skønne farver er stærkt inspireret af foråret og årstidens farverige blomster. Årets fugl Jackie er produceret i et begrænset antal med et graveret årstal på foden.

Jackie er lavet i FSC-certificeret bøgetræ, hvilket betyder, at træerne brugt til produktionen er plantet, dyrket og fældet ansvarligt. Fuglen er derudover håndmalet med den ypperste præcision og dygtighed nøjagtig ligesom alle Kay Bojesen figurer.

Støtter Julemærkefonden med kr. 25,- pr. solgt fugl.

Jackie Årets Fugl 500X700px
Brand Page Kay Bojesen 1568X520px Abe Fritlagt

Unikke aber

Hver eneste abe er helt sin egen. Brugen af massivt træ betyder nemlig, at der er farve- og åremønstervariationer, alt efter hvor gammelt træet er, og hvor det er fældet. Når aben møder lys og luft i hjemmet, vil farven ændre sig en smule over tid, så på den måde er aben en levende skabning, der altid udvikler sig.

Sanselighed i centrum

Kay Bojesen designede Menageri-serien i 1940'erne, som et elegant og luksuriøst tiltag til kaosset af faste ritualer og hverdagens øjeblikke. Serien er tro mod Kay Bojesens signatur, hvilket kan ses og mærkes på de organiske og bløde former, som vidner om et godt håndværk. 

Serien består af smukke brugsgenstande, som bl.a. serveringsskål, platte, kværn og andre produkter til køkken og bord. Se hele serien her. 

Brand Page Kay Bojesen 700X500px Menageri
Brand Page Kay Bojesen 800X800px Hca

Skabt med inspiration fra H.C. Andersens eventyrlige historier, som du kender dem fra barndommen. 

Brand Page Kay Bojesen 700X460px Nisser Tekst