Knivsliber & Strygestål

15 resultater

Fiskars Functional Form strygestål
Fiskars
Fiskars Functional Form strygestål
Pris tabel
Fiskars Functional Form strygestål
OBH Nordica knivsliber diamond dobbelt 9967
OBH Nordica
OBH Nordica knivsliber diamond dobbelt 9967
Pris tabel
OBH Nordica knivsliber diamond dobbelt 9967
OBH Nordica Sharpx knivsliber elektrisk
OBH Nordica
OBH Nordica Sharpx knivsliber elektrisk
Pris tabel
OBH Nordica Sharpx knivsliber elektrisk
Yaxell dobbelt slibesten 240/1000
Femstjernet Gastro
Yaxell
Yaxell dobbelt slibesten 240/1000
Pris tabel
Yaxell dobbelt slibesten 240/1000
Global keramisk slibesten 1000 grit MS5/0&M
Global
Global keramisk slibesten 1000 grit MS5/0&M
Pris tabel
Global keramisk slibesten 1000 grit MS5/0&M
Global strygestål keramisk G-45
Global
Global strygestål keramisk G-45
Pris tabel
Global strygestål keramisk G-45
Global strygestål G-38, 26 cm
Global
Global strygestål G-38, 26 cm
Pris tabel
Global strygestål G-38, 26 cm
Global knivsliber shinkansen H-220GB
Global
Global knivsliber shinkansen H-220GB
Pris tabel
Global knivsliber shinkansen H-220GB
Zwilling diamant keramisk slibestål
Zwilling
Zwilling diamant keramisk slibestål
Pris tabel
Zwilling diamant keramisk slibestål
Zwilling keramisk slibestål 23 cm
Zwilling
Zwilling keramisk slibestål 23 cm
Pris tabel
Zwilling keramisk slibestål 23 cm
Zwilling strygestål 26 cm
Zwilling
Zwilling strygestål 26 cm
Pris tabel
Zwilling strygestål 26 cm
Scanpan Classic knivsliber
Scanpan
Scanpan Classic knivsliber
Pris tabel
Scanpan Classic knivsliber
Scanpan Classic knivsliber 3 step
Scanpan
Scanpan Classic knivsliber 3 step
Pris tabel
Scanpan Classic knivsliber 3 step
Scanpan Classic strygestål 25 cm
Scanpan
Scanpan Classic strygestål 25 cm
Pris tabel
Scanpan Classic strygestål 25 cm
Scanpan Classic strygestål
Scanpan
Scanpan Classic strygestål
Pris tabel
Scanpan Classic strygestål

Knivsliber og strygestål til knivskarpe priser

Der er flere forskellige måder, du kan holde dine knive skarpe på. Du kan enten bruge en knivsliber, strygestål, slibesten eller slibestål. De har hver sine fordele, men fælles for dem er, at de vedligeholder dine knive, og holder dem knivskarpe.

 

De fire forskellige slibemetoder

Skarpe knive gør en mærkbar forskel, uanset om du fileterer fisk eller skærer grøntsager. Når det kommer til at slibe knive, findes der forskellige muligheder. Nedenfor kan du blive klogere på både fordele og forskelligheder.  

 

  • Knivsliber

Er du ikke bekendt med slibning af knive, er den elektriske knivsliber et godt sted at starte. Den justerer nemlig selv slibehjulet, så den passer til den kniv, du skal slibe – og så sliber den både siderne og den skarpe kant.

Det betyder, at en elektrisk knivsliber kræver minimal indsats, da den er brugervenlighed, og samtidig giver den et professionelt resultat, som passer til alle klinger.

Sådan bruger du en knivsliber

 

  • Strygestål

Strygestål er en anden slibemetode, som ofte bliver brugt mellem grovere slibninger, hvor du bruger en anden metode. Du kan dog sagtens bruge et strygestål flere gange i ugen, du så forlænger tidsrummet mellem de større slibninger og sikrer, at knivene er skarpe.

Derudover er strygestålet forholdsvis let at bruge, når du først kommer ind i rytmen, men det kræver en smule mere tilvænning end eksempelvis den elektriske knivsliber.

Lær at bruge et strygestål

 

  • Slibesten

Slibestenen er til dig, der ønsker en højere grad af frihed til at slibe flere vinkler. Det gør, at især professionelle kokke ofte bruger en slibesten.

En slibesten kræver dog mere øvelse og tager lidt længere tid, end hvis du bruger andre slibemetoder. Til gengæld er resultatet også derefter. Du får nemlig en knivskarp klinge - og selvfølgelig et skulderklap for at bruge den samme metode som de professionelle.

Se udvalg af køkkenknive

 

  • Slibestål

Er din kniv blevet så sløv, at skarpheden helt er forsvundet, kan slibestålet muligvis være den slibemetode, du er på udkig efter. Når du bruger slibestålet, fjerner du lidt af knivens blad. Strygestålet ”trækker” så den væltede knivsæg op, så kniven bliver skarp igen.

Det betyder også, at du kun skal bruge slibestål 1-2 gange i måneden alt efter, hvor meget du bruger kniven.

Få slibeservice hos Kop & Kande

 

Få gode råd og vejledning

Det kan kræve lidt øvelse og vejledning at lære de forskellige slibemetoder. Har du behov for vejledning, er du velkommen til at besøge din nærmeste Kop & Kande. Vores faguddannede personale står altid klar til at hjælpe og vise, hvordan du gør.

Foretrækker du, at vi sliber dine knive for dig, kan vi sagtens hjælpe med det. Det koster 50 kr. pr. kniv, og vi sliber alle knive undtagen brødknive. Kig forbi din lokale Kop & Kande, og hør mere om vores slibeservice. 

Find nærmeste butik