Svampejagt

Svampe giver saft og kraft til efterårets simregryder og løfter dine kød- og fiskeretter til et nyt gastronomisk niveau. Vi har samlet et udpluk af de lækreste spisesvampe, som du kan bruge i din madlavning.

KK ESSENS 3 2023 Svampejagt 550X700px
Bøgehat 500X500

Bøgehat

Bøgehatten er en lille fin svamp med en nøddeagtig smag. Både hat og stængel kan spises, så skær blot bunden af, rens dem godt og nyd svampene hele, eventuelt smørstegt på brød eller i wok og stuvninger. På trods af det dansk-klingende navn stammer bøgehatten fra Asien og dyrkes derfor primært i væksthuse i Danmark.

Østershat 500X500

Østershat

Østershat har en mild og delikat smag med god umami. Den er velegnet til sautering, stegning eller grillning og kan bruges i en bred vifte af retter, herunder pasta, risotto og saucer. Husk at fjerne stokken og giv svampen en god gang varme. Den er ikke spændende rå.

Kantareller 500X500

Kantarel

Kantarellen er en de meste kendte og elskede
danske spisesvampe. I skoven lyser den op i
skovbunden med sin gyldne farve, og i maden lyser den op med sine gastronomiske egenskaber. De smukke svampe har en delikat smag og bruges ofte stegt eller i saucer til retter som pasta, risotto eller som fyld i tærter.

Markchampignon 500X500

Markchampignon

Den klassiske markchampignon er perfekt til
sautering og kan bruges i alt fra svampeomeletter til svampebøffer eller som topping på pizza. Både smag og duft er mild og behagelig, hvilket gør markchampignonen til en fremragende begynderspisesvamp, som de fleste kan klare.

Shiitake 500X500

Shiitake

Kan du gætte, hvilken svamp, der dyrkes flest
af i hele verden? Jep. Shiitake. Og det er ikke
tilfældigt. Med sin intense nøddeagtige, umamirige smag og lækre faste konsistens er Shiitakesvampen oplagt til madlavning. Prøv den f.eks. i en klassisk japansk misosuppe, italiensk risotto eller en god svampesauce.

Kejserhat 500X500

Kejserhat

Kejserhatten er i familien med østershatten, og de to kan ofte bruges som alternativ til hinanden. Svampen skrumper ikke så meget ind under tilberedning som f.eks. champignon, hvilket gør den velegnet til grilning og pandestegning. Steg den gerne i smør ved mild varme, før du svitser den brun og lækker.