M 5700002172600 TH2172600 Thomsons Lammeskind Hvid

Hvordan rengør jeg mit lammeskind?

Lammeskind er hyggelige og dekorative, men med tiden kan de blive beskidte og komme til at lugte. Vi guider dig til, hvordan du lettest rengør og vedligeholder dit lammeskind.

Hygge På Lammeskind I Vinduet

Skånsom vask af lammeskind

Lammeskind er et skrøbeligt materiale, som nemt kan gå i stykker, når det bliver vasket. Derfor er det en god idé, at du vasker det i hånden. Fremgangsmåden er simpel. Tag en liter lunkent vand, tilsæt to spiseskeer uldvaskemiddel og pisk det til sæbeskum. Brug derefter en klud eller blød børste til at vaske lammeskindet, indtil det er rent. Tør efter med en fugtig klud, og lad det tørre.

Kan jeg maskinvaske mit lammeskind?

Det korte svar er, at det kommer an på hvilket lammeskind, du har. Der er nemlig forskel fra skind til skind. Start derfor med at læse vaskeanvisningen, eller spørg din forhandler, inden du vasker lammeskindet i vaskemaskinen. Kan dit lammeskind tåle vaskemaskine, anbefaler vi, at du højest vasker det på 30 grader – og gerne på et uldprogram. Husk, at du skal bruge uldvaskemiddel til at vaske dit lammeskind. Brug aldrig normalt vaskemiddel, da enzymerne kan skade lammeskindet.

Undlad at bruge tørretumbleren

Vi anbefaler, at du ikke bruger tørretumbler til at tørre dit lammeskind. Det gælder også tørring i solen, da du risikerer, at lammeskindet bliver misfarvet. Tør i stedet skindet på et tørrestativ med hårene nedad. Sørg for, at det er helt tørt, inden du tager det ned fra tørrestativet, så du undgår, at det begynder at lugte.

Sørg for jævnlig rengøring

Har du et lammeskind, skal du med jævne mellemrum rengøre det, så det holder i mange år. Børst det med en velegnet børste et par gange i måneden og gerne hyppigere, hvis du bruger skindet meget. Derudover kan du med fordel støvsuge skindet efter behov. Vær opmærksom på, at du skal undgå at have skindet i fugtige rum, da det kan begynde at lugte i fugtige omgivelser.

Rens lammeskindet i sne og frost

Rengøring af lammeskind i sne er en alternativ måde til at rense dit lammeskind på, men ikke desto mindre er det mere effektivt, end mange tror. De kolde grader dræber nemlig både husstøvmider og fjerner det meste skidt, da pelsen rejser sig. Læg lammeskindet med hårene ned mod sneen i omkring fem timer. Derefter ryster du skindet grundigt, og lader det tørre.

Få mere hjælp til vask af lammeskind

Har du spørgsmål til, hvordan du skal vaske et lammeskind? Du er altid velkommen i din nærmeste Kop & Kande-butik, hvor vores dygtige personale står klar til at svare på dine spørgsmål.

Find din lokale Kop & Kande