Hvorfor skal jeg vælge en tøjdamper?

Det er de færreste, der ligefrem elsker at stryge. Heldigvis er der råd at hente, hvis du er én af dem, der vil have strygningen overstået hurtigst muligt. Bliv klogere på, hvornår det er en fordel at steame dit tøj.

Rengøring 1200X364px Brug Tøjdamper

Flere fordele med en tøjdamper

Når du skal stryge din skjorte, er det en god idé at starte med at se på vaskeanvisningen. På den kan du se, hvilken temperatur dit strygejern skal stå på, så skjorten ikke skades.

Ved én prik må du stryge skjorten op til 100 grader. Ved to prikker må du stryge den ved middel temperatur, som er op til 150 grader, mens du ved tre prikker må stryge skjorten op til 200 grader.

  • Hurtigere og lettere strygning
  • Mindre brug af vaskemaskine
  • Fjerner bakterier, røg og svedlugt
  • Du sparer penge på rens
  • Du kan stryge uden et strygebræt
  • Velegnet til sarte tekstiler som uld, silke og viskose
  • Kort opvarmningstid på 45 sekunder
M 8710103728283 33287 Philips Stofdamper 2
Rengøring 298X298px Brug Tøjdamper

Fjerner lugt i tøjet

Når du ved, hvilken temperatur skjorten kan tåle, kan du benytte nedenstående fem trin til, hvordan du lettest kommer i mål med strygningen af skjorten.

Perfekt til sarte tekstiler

Den varme damp gør, at en tøjdamper især er velegnet til sarte materialer og tekstiler, der er vanskelige at stryge. Eksempelvis plisseret stof. Det er blandt andet materialer som silke, kashmir, uld, nylon, viskose og rayon. Dermed er det slut med at bekymre dig om både vaskevejledninger, krymp eller brændemærker.

Udover effektivt at fjerne bakterier og svedlugt slipper du også for besværet ved at finde strygebrættet frem. Du kan nemlig stryge alt fra sart silke til overtøj uden et strygebræt.

Sådan damper du tøjet

Med et smidigt design og en kort opvarmningstid på blot 45 sekunder gør en tøjdamper strygningen let, hurtig og effektiv. Når du skal steame tøjet, presser du steamer-hovedet direkte mod tøjet, mens du bruger den anden hånd til at trække tøjet ud, så du kan glatte eventuelle folder og krøller ud. Der følger en handske med, så du ikke brænder dig.

Du kan både dampe vandret mod et fast underlag eller lodret, mens tøjet hænger direkte på en bøjle. For at du opnår det bedste resultat, skal du dampe på indersiden af tøjet. Det gælder også på de vanskelige steder omkring knapper.

Tøjdamper versus strygejern

Det helt store spørgsmål er, om en stofdamper kan erstatte det traditionelle strygejern? Svaret er både ja og nej. Det afhænger af, hvad du skal stryge.

Til mindre ting såsom kjoler, t-shirts og bluser er en steamer til tøjet oplagt – her kan du godt undvære et traditionelt strygejern. Tøjdamperen kommer dog en smule til kort, når det drejer sig om pressefolder og kanter. Her er det traditionelle strygejern stadig bedst.

Vores konklusion er derfor, at stofdamperens spidskompetence er at rette krøllet tøj ud, som trænger til en opfriskning.

M 8710103728283 33287 Philips Stofdamper

Spørg & Få Svar

I din lokale Kop & Kande-butik står vores faguddannede personale altid klar til at hjælpe og rådgive. Det sikrer, at du får det helt rette produkt med hjem. Kig endelig forbi, så kan du Spørge & Få svar på de spørgsmål, du har. Vi kan nemlig vores kram.

Find din nærmeste Kop & Kande