Hvordan fjerner jeg glaspest?

Har dine glas fået en tåget og mat overflade, kan det skyldes glaspest. Glaspest kan være vanskeligt at komme af med, men inden du smider glasset ud, bør du forsøge med et par råd til, hvordan du fjerner glaspest og undgår grimme glas fremadrettet.

Bekæmpelse Af Glaspest

Sådan fjerner du glaspest

Når du skal komme glaspest til livs, skal du vaske dit glas i hånden i klar eddike og varmt vand. Virker det ikke, er en anden mulighed at bruge tandpasta og en tandbørste til at skrubbe glasset, da tandpastaen har en mild slibeeffekt.

Hvis det ikke er tilstrækkeligt med hverken eddike eller tandpasta, er der desværre ikke meget andet, du kan gøre, end at leve med den matte overflade eller smide glassene ud. Derfor er det vigtigt, at du forebygger glaspest, så du får mest mulig glæde af dine glas.

Få flere tips til rengøringen

Forebyg glaspest og undgå striber

Glaspest kommer af kiselsyre, som stammer fra glassets materiale, når temperaturen er over 60-65 grader. Du skal derfor vaske dine glas på et program, der er under 55 grader.

Derudover skal du undgå, at glas bliver udsat for fugt fra opvaskemaskinen. Åbn derfor lågen hurtigst muligt efter, og tør gerne glassene af i hånden. Vær dog opmærksom på, at fine krystalglas og sarte glastyper altid skal vaskes op i hånden.

Læs også: Sådan fjerner du stearin

Rengøring 1200X364px Glaspest

Kalk eller glaspest?

Glaspest er kendetegnet ved en hvid, mat overflade, som har en fremtrædende lys stribe øverst i glasset. Det kan dog være svært at se, om belægningen skyldes kalkrester eller glaspest.

Hvis du er i tvivl, om det skyldes kalk eller glaspest, kan du starte med at afkalke glasset med to skefulde citronsyre i sæberummet på opvaskemaskinen. Hjælper det ikke, er det med stor stansynlighed glaspest.

Hold opvaskemaskinen ren

Du kan forebygge glassene mod hvide belægninger ved at afkalke opvaskemaskinen med jævne mellemrum. Du kan fjerne kalken ved at hælde en halv liter lagereddike i bunden af opvaskemaskinen, hvorefter du kører et normalt vaskeprogram. Du kan også putte et brev citronsyrepulver i sæbeskuffen.

Husk desuden, at opvaskemaskinen skal være fyldt op med afspændingsmiddel og salt. Smid også en halv citron i bestikskuffen, som billigt og klimavenligt kan fjerne kalkrester på både glas og maskine, mens den vasker.

Få flere råd til at undgå glaspest

Vil du vide mere om, hvordan du kan undgå og fjerne glaspest? Så Spørg & Få Svar - eller se vores Frederik Bagger glas som har 2 års garanti mod glaspest. Du er altid velkommen i din nærmeste Kop & Kande, hvor vores faglærte personale står klar til at hjælpe.

Find din lokale Kop & Kande