Sommersalat

M Essens 2 2023 Side 7 Sommersalat 1568X520

Burrata fortsætter sin sejrsgang i madverden, så årets sommersalat skal selvfølgelig indeholde den bløde og indbydende italienske ost. Her har vi kontrasteret burrata'ens mælkede smag med lidt sød, grillet fersken, skarp radicchio-salat og knasende brødcroutoner.

Information

Sådan gør du

Halvér nektarinerne, fjern stenene, og smør med lidt olie på kødsiden
Giv nektarinerne en tur på grillen, indtil de udvikler lækre sorte grillstriber
Tag nektarinerne af grillen, og læg dem til side
Bland skyllet radicchio-salat og halverede tomater i en skål sammen med en håndfuld basilikum og en håndfuld mynte
Bland en dressing bestående af hakket basilikum, hakket mynte, olivenolie, hakkede pistacienødder, appelsinssaft og lidt havsalt – og mix det sammen med salaten
Arranger et fad med salatmix og grillede ferskner omkring 2 kugler burrata
Dryp lidt dressing over burrata-kuglerne, og drys med 2 skiver godt, surdejsbrød, som du har revet i mindre stykker og ristet
Servér straks

Grønne grilltips

• Grillede grøntsager smager fantastisk. Især hvis du marinerer dem i en blanding af olivenolie, citronsaft, krydderier og urter. Gør det gerne dagen inden, men selv 10 min. før giver masser af smag.
• Har nogensinde grillet blomkål? Hvis ikke, så skulle da tage at prøve det. Skær blomkålet i skiver, smør med olie, grill godt (f.eks. på bradepande der tåler grill) og nyd med dip, f.eks. haydari.
• Tro det eller ej, romaine-salat smager fantastisk på grillen. Halvér, pensl med olie og grill nogle minutter. Det letteste tilbehør i verden.

Flere idéer til grillen

Fuldend din grillmiddag med lækkert og indbydende tilbehør, som tager menuen til et højere niveau.