M 5708184144996 14499 Aldente Taerteform V01 700X460px

Tærte med svampe, spinat og mozzarella

Denne tærte er både nem, lækker og vegetarisk. Perfekt som tilbehør eller som ret i sig selv sammen med en god salat.

Information

Sådan gør du

Hæld 200 g hvedemel, lidt salt og 120 g koldt smør i en skål, og smuldr smørret, til det er findelt.
Saml dejen med et par spiseskeer vand, og ælt dejen sammen på køkkenbordet.
Pak dejen i film, og læg den i køle- skabet i 15-20 min.
Nu kan du lave fyldet. Steg 350 g brune champignon i tern, 1 finthakket løg og 3 fed hvidløg i ca. 5 min ved høj varme.
Tilsæt 200 g spinat, og steg, indtil den falder sammen.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
Dræn fyldet i en sigte.
I en skål for sig, piskes 5 æg sammen med 1½ dl fløde.
Rul nu dejen ud på et meldrysset bord, og læg den herefter i formen.
Mas godt ud i kanterne, og fjern overskydende dej.
Prik dejen med en gaffel, læg et stykke krøllet bagepapir over og fyld med tørrede bønner eller ris.
Forbag bunden ved 200° C ( alm. varme ) i 15 min.
Fordel svampefyldet i din bagte bund, drys 150 g revet mozzarella ovenpå, og hæld til sidste æggemassen over.
Bag tærten i ca. 30 min ved 200°C, til den er gylden på toppen.

Et blankt lærred

Få retter er så alsidige som tærten, og den smørbagte bund udgør det perfekte lærred for din kulinariske kreativitet. Til frokosten, tapasbordet og den lette sommermenu er vegetariske tærter som disse et oplagt 
valg. Savner du alligevel kødet, så har lidt parmaskinke, chorizo, laks eller stegt kylling aldrig skadet. Du kan selvfølgelig også lave en sød variant til kaffen eller desserten med frugt eller bær. I sidste ende er det kun fantasien, 
der sætter grænse for, hvad du kan fylde i din tærte.

Et væld af muligheder

Tærter er ikke bare velsmagende og alsidige, de er også utrolig praktiske. De kan forberedes uger før, de skal bruges, og fryses ned uden at tage skade. De er også perfekte til madpakken, da smager mindst ligeså godt kolde. Som om det ikke var nok, så kan tærter være et effektivt våben i kampen mod madspild. Har du lidt bær, broccoli eller bacon tilovers i køleskabet? Så sæt en tærte på menuen.

Gourministeriet Taerte M Tomat 700X460px
Sommerens bedste tærter

Tomattærte med spinat og burrata

Saftig italiensk-inspireret tærte med spinat, pesto og silkeblød 
burrata. Det er smagen af solfyldte sommerdage ved Middelhavet.

Se opskriften her

Kort om Gourministeriet

Dianna Brinch startede Gourministeriet 2019, og siden da er det blevet til mere end 1800 opskrifter. På bloggen kan man finde alt fra nemme hverdagsretter til kulinariske mesterstykker, altid med fokus på den gode smag og de gode råvarer.

Med mere end 250.000 følgere på Instagram er Gourministeriet en af de 
meste fulgte maduniverser i Danmark

Gourministeriet Taerte M Tomat 800X800px
Dianna Pressefoto 800X1200px

Simreretter fra Gourministeriet

"En skøn simregryde der emmer af efterår og vinter. Et mix af svampe skaber den perfekte base i denne ret med mør og saftig nakkefilet, porre, hvidvin og fløde. En ret du med fordel kan servere for dine gæster." - Dianna Brinch