Eggs Florentine

0001 M Essens 1 Side 43 Georg Jensen 5713275205074 10019189 (2)

Hvis du vil forkæle dig selv eller imponere din bedre halvdel med et hjemmelavet morgenmåltid, er Eggs Florentine et stærkt valg. Retten er en sand klassiker i det franske køkken, og stiller på bedste franske maner krav til dine kulinariske evner. Der skal pocheres æg til perfektion, tilberedes hollandaise fra bunden og sauteres spinat uden at koge al smag ud af de sarte blade. Det kan lyde voldsomt, men hvis man bare tager et skridt ad gangen, kan alle være med.

Information

Det pocherede æg

Fyld en liter vand i en lille kasserolle med et nip salt og lidt æbleeddike. Varm vandet, så det skælver, men ikke koger. Slå et æg ud i en kop og tilsæt lidt salt og peber.
Pisk nu i vandet, så det hvirvler rundt. Læg forsigtigt ægget i midten af hvirvlen og pocher i 3-4 minutter. Løft ægget op med hulske.
0000 M Essens 1 Side 43 Scanpan 83421156761 54082608 (2)
Tip Du kan også anvende Scanpans porcheringsindsats, der er udviklet særligt til formålet.

Den smørrige hollandaise

Start med at klare 250 g smør i en gryde. Skil 3 æggeblommer fra hviden, og varm dem i en lille gryde ved lav temperatur sammen med saften fra en halv citron og 1 spsk. hvidvinseddike. Pisk godt, til massen har en hvidlig kulør og skummende konsistens.
Tip Hemmeligheden bag en god hollandaise er lav varme, der aldrig overstiger 70° C
Hæld nu forsigtigt lunt, klaret smør i æggemassen, mens du pisker. Smag til med lidt salt og hvid peber. Vupti, så er der sauce.

Den stuvede spinat

Skyl spinaten. Smelt lidt smør på en pande og vend spinaten heri, indtil det falder en smule sammen. Pas på, at det ikke får for meget. Smag til med salt og peber.

Saml retten

Brug en halv engelsk muffin eller et godt stykke ristet brød som bund. Læg et lag spinat herpå og placer det pocherede æg oven på spinaten. Tilføj hollandaise efter smag og kværn lidt peber henover.
Tip Skal retten have endnu mere tyngde, kan du tilføje lidt røget laks eller bacon.
Drys med purløg eller dild og server straks

En royal ret

Navnet Egg Florentine betyder egentlig bare ”Æg a’ la Firenze”. Retten fik sit navn, fordi den oprindeligt blev udviklet til den franske dronning, Katarina af Medici, der var født i Firenze og efter sigende helt vild med spinat.