Vi arbejder på højtryk for at få sendt alle Black Week-ordrer afsted, men der kan forekomme længere leveringstid end normalt.
Vi er mindst lige så vilde med pandekager som vi er med fastelavnsboller – så hvorfor ikke lade februars fastelavnsbolle-fest afløse af super lækre pandekager? Tirsdag efter fastelavn kan der nemlig fejres Pandekagedag. Pandekagedagen er en international mærkedag og fejres i mange lande verden over - og især i USA – så vi giver dig her vores bud på usandsynligt lækre amerikanske pandekager med hjemmelavet karamelsirup.
Information
Pandekager
Sigt alle de tørre ingredienser i en skål og tilsæt halvdelen af mælken og alle æggene på en gang. Pisk det godt sammen for at undgå melklumper i dejen.
Tilsæt resten af mælken og det smeltede smør og pisk kraftigt i nogle minutter for at få en luftig dej - brug evt. en håndmixer. Dæk dejen til og stil den til side i 15-20 minutter.
Smelt ganske lidt smør - gerne på en blinispande - og fordel dej i passende mængde ud på panden.
Tip Du kan også bruge en blinisindsats til din pandekagepande - så får du samme fine, runde pandekager som på blinispanden.
Steg pandekagerne ved ikke alt for høj varme - vent med at vende dem, til dejen er lidt fast og bobler lidt. Vend dem og bag dem på den anden side til de hæver lidt op.
Karamelsirup
Karameliser sukkeret let gyldent i en gryde og tilsæt appelsinsaft lidt efter lidt, så sukkeret ikke bliver afkølet for hurtigt
Tilsæt derefter vaniljen og lidt vand for at justere konsistensen af siruppen.
Tag evt. en prøve på en kold ske for at se tykkelsen på siruppen. Afkøles og sættes på køl til den skal bruges.
Pandekagerne serveres lune med den hjemmelavede karamelsirup. Velbekomme.
Tip Server også gerne med lidt friske bær - blåbær, hindbær eller jordbær er ganske fremragende til formålet men kun fantasien sætter grænser.