Flødeboller

Indbygget Jordbær ESSENS 2 FLOEDEBOLLER 7 (1)

Flødebollens perfekt grundskum

En god, stabil skum er nøglen til succes, når du laver flødeboller. Hvis ikke den står skarpt, kan det blive noget bøvl at få chokoladen på. Når først du har din grundskum på plads, kan du variere den i det uendelige, f.eks. med brombærpuré, jordbær, hyldeblomst, mocca eller lakrids.

Information

Sådan gør du

Først skal du piske 1,5 dl æggehvide med 20 g sukker, indtil massen er dejlig blød og tyk.
Så skal du lave en hurtig, simpel sirup. Det gør du ved at koge ¾ dl vand op med 250 g sukker, 125 g gluskosesirup og kornene fra en vaniljestang. Massen skal op og boble ved 117°C.
Når siruppen er klar, hælder du den i en tynd stråle ned i æggeskummet, mens du pisker ved høj kraft.
Pisk i ca. 8-12 minutter, så skummen bliver fast i konsistensen.
Tip Det er er en god idé at bruge røremaskine, da en elpisker kan kæmpe lidt med den seje masse.
Herefter er det bare at få skummet i en sprøjtepose, og så er du klar.

Så skal du bare finde ud af, hvilken flødebolle der er din favorit!

Er du bagermesteren i køkkenet kan du afprøve den svære teknik, hvor du skal lave en flødeboller med et indbygget jordbær. Hvis du er mere til det klassiske med et twist, så kast dig ud i at laver flødeboller med brombær og cookiebund. En tredje mulighed er også den friske udgave med hyldeblomst på en bund af kransekage.

Indbygget Jordbær ESSENS 2 FLOEDEBOLLER 7 (1)
Brombær ESSENS 2 FLOEDEBOLLER 2 (1)
Hyldeblomst ESSENS 2 FLOEDEBOLLER 3 (1)
Indbygget Jordbær ESSENS 2 FLOEDEBOLLER 7 (1)