Appelsin upside-down kage
Upside-down kagen udmærker sig ved sit formfuldendte, konditoragtige look. Men faktisk er den overraskende nem og hurtig at lave.
Information
Sådan gør du
Hæld smeltet smør i en smurt kageform.
Drys 3 spsk. rørsukker ud over smørret, så det dækker godt.
Fordel skrællede appelsinskiver i formen. Start i midten, og arbejd dig ud herfra.
I en skål blander du nu hvedemel, bagepulver og salt.
I en anden skål blander du mælk, olivenolie, æblecidereddike, vaniljeekstrakt, reven skal
fra 1 appelsin og 200 g rørsukker.
Hæld de våde ingredienser over i de tørre, og bland godt.
Kom dejen i formen, og bag 25-30 min ved 175° C.
Tip Hvis du forer kageformen med bagepapir, bliver det endnu lettere at vende kagen rundt.
Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle 10 minutter, før du løsner kanterne med en kniv og vender hele herligheden ud på et fad.
Drys med hakkede pistacienødder, og server som den er, eller med lidt is.