M Essens 1 2024 Side 22 Pizza Blomkaal 1568X520px

Information

Sådan gør du

Start med at lave blomkålsbunden ved at rive et blomkålshoved fint.
Læg blomkålsrisene i et viskestykke, og vrid overskydende væske ud.
Rør blomkål sammen med 2 æg, 10 g fiberhusk og 100 g revet parmesan, samt salt, peber og oregano efter smag.
Spred massen ud på en bageplade med bagepapir med hænderne, og bag ca. 10 min i en forvarmet ovn på 225° C.
Smør tomatsauce på den bagte bund, og pynt med tynde skiver af zucchini samt grønne asparges.
Bag 5 min mere, dryp med pesto og garnér med parmesan. Så er der serveret.

Sådan laver du en grunddej

Der er lige så mange pizzadejsopskrifter, som der er italienske mamas 
og selvudnævnte pizzaeksperter. Vi er særligt glade for koldhævet pizza-
dej, da bunden bliver dejlig sprød, og smagen sidder lige i skabet. 
Sådan gør du: 

  1. Opløs 10 g gær i 3½ dl lunken vand 
  2. Tilsæt 500 g god Tipo 00 mel (ja, det gør en forskel), og ælt det 
    hele sammen i røremaskine i mindst 10-15 min
  3. Tilføj nu 2 tsk. havsalt og et touch af olivenolie, og ælt nogle minutter mere.
  4. Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur under et fugtigt viske-
    stykke, og sæt herefter dejen på køl. Husk husholdningsfilm om skålen.  
  5. Dagen efter tager du dejen ud, gerne 4-6 timer, før du skal lave 
    pizzaen, former to boller og lader dem hæve videre tildækket ved 
    stuetemperatur, indtil du skal bruge dem. Når du skal strække dejen 
    ud, anbefaler vi, at du bruger hænder frem for kagerulle, så du ikke trykker luften ud dejen.
Shutterstock 277408259 800X1200px

Grønne forårspizzaer

En pizzabund er et blankt lærred, du kan udsmykke, som du vil. Mulighederne er uendelige, og kun kokkens fantasi sætter grænser. Her får du tre lækre varianter inspireret af den grønne årstid, der smager så fuglene synger.