Grillet kylling i æblesmør og barbeque-marinade

0001 M Essens2 Side6 Kylling 5709554160097 16009 Raw

Vi har sammensat nogle opskrifter til den klassiske festmenu - suppe, steg og is. Vi kender alle de klassiske retter, men hvem siger, at man ikke kan servere en kold suppe, en saftig grillet kylling og en mere moderne dessert?

Her tager vi udgangspunkt i hovedretten - nemlig grillet kylling i æblesmør med barbeque marineret kylling. Æblesmør har dog ikke noget med smør at gøre. Det er en form for koncentreret æblepuré, som er god på brød, i kager og som marinade til kylling.

Scroll længere ned for inspiration til resten af menuen.

Andre elementer til suppe, steg & is

Information

Sådan gør du - æblesmør

Skær æbler i både, og kog dem med 4 dl vand
Blend æblerne med en stavblender, når de er godt møre
Mos evt. det hele gennem en si for at fjerne klumper
Hæld æblemassen i gryden igen, og tilsæt brun farin, rørsukker samt krydderierne
Kog et par timer, og hæld på skoldede glas
Lav enten din egen hjemmelavede barbequesauce eller køb en god i dit lokale supermarked
Bland æblesmør og barbequesauce i forholdet 1:2

Sådan gør du - grillkylling

Når din æblesmør-barbeque marinade er færdig, er du klar til at grille
Start med at klargøre din kylling, og gnub den med salt, peber og hvidløgspulver
Grill ved indirekte varme indtil kyllingen har en kernetemperatur på 75°C
I den sidste halve time af grilltiden, skal du pensle kyllingen løbende med marinaden