Bestil senest d. 19/12 for levering inden jul🎄
Information
Antal
4 personer
Tid
20 minutter
Udvanding
Mindst 12 timer
Trækketid
2-3 dage på køl
Sild
Først skal sildene udvandes: Læg sildefileterne i en skål med lige dele sild og koldt vand, og lad dem stå i mindst 12 timer i køleskabet. Smag på et lille stykke for at tjekke, at de er ikke er for salte.
Appelsinlage
Skær appelsinskal i tynde strimler uden den hvide hinde.
Bland alle ingredienser til lagen i en lille gryde, og kog det sammen i 10 minutter
Tag gryden fra varmen, og afkøl helt.
Marinering
Skær de udvandede sildefileter i grove stykker, og læg dem i et skoldet sylteglas.
Tip Sådan skolder du sylteglas: Vask glasset af, og tør det. Overhæld både glas og låg med kogende vand, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
Hæld den kolde lage over, og lad sildene trække smag i 2-3 dage i køleskabet.
Servering
Anret stykker af appelsinmarineret sildefilet på godt rugbrød smurt med fedt eller smør.
Dryp med lidt af lagen, og pynt med persille.
Tip Til servering: godt rugbrød, fedt eller smør til brødet, samt bredbladet persille