Pølsebrød

Bag lækre og luftige pølsebrød, som du kan bruge til hjemmelavede hotdogs. De smager virkelig godt med grillede pølser, lækkert fyld og toppings. Servér evt. en masse forskellige topping så hver person kan lave sin egen favorit. 

Tip: brødene kan fryses, så du kan sagtens lave en stor portion og gemme resten til, når der impulsivt skal spises hotdogs igen.

Information

Sådan gør du

Opløs gær i mælken (brug evt. en røremaskine til opskriften)
Hæld æg og sukker i og rør godt sammen
Tilsæt hvedemel lidt af gangen mens du rører i dejen
Tilsæt smørret. Hvis du bruger en røremaskine, kan det være en fordel at tilsætte mel og smør på samme tid
Ælt i 6-7 minutter
Lad dejen hæve tildækket i en halv time
Når dejen har hævet, hælder du den ud på et rent bord og deler dejen i 25-30 stykker. Jo færre stykker, jo større pølsebrød
Form pølsebrødene ved at trille dem til aflange stykker
Fordel på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 1,5-2 timer
Varm ovnen til 200 grader
Pensl brødene med et sammenpisket æg
Bag pølsebrødene i ca. 12 minutter. Hold godt øje til sidst. De skal være gyldne, når de skal ud af ovnen