M Essens 2 2023 Side 7 7350091791060 354013 Aarke Danskvandsmaskine 1568X520

Lav selv danskvand og sodavand

Med en danskvandsmaskine kan du lave dit eget boblende danskvand. Det er både nemt og hurtigt. På den måde kan du lettere få drukket den anbefalede mængde daglige vand, og det gavner både miljøet og din pengepung.

Hvordan virker en danskvandsmaskine?


Konceptet er ganske enkelt. Uanset hvilken model du vælger, så er maskinen drevet af en kulsyrepatron, som skal købes separat. Med et tryk på en knap tilføres kulsyre til postevand i en vandflaske – enten automatisk eller manuelt. Du kan selv bestemme, hvor meget brus, du ønsker. Hvis du vil have sodavand, tilføjer du blot lidt smagsgivende sirup til sidst. Flaskerne, som du får med din danskvandsmaskine, er speciallavet til formålet, og er designet til at holde på bruset i op til to uger.

Elektrisk eller ej?


De fleste sodavandsmaskiner er mekaniske. Når du trykker på knappen,
åbner du for ventilen i kulsyrepatronen. Jo længere du holder knappen nede, eller jo flere korte tryk, du giver, des mere brus får du i din vandflaske. Men nogle nyere modeller er elektriske, så du kan indstille brusstyrken på forhånd og lade maskinen klare resten. Fordelen er, at du hver gang kan ramme lige den styrke, du ønsker, men prisen på maskinen er også en smule højere. Hvorvidt det er den ekstra omkostning værd, er en smagssag.

Betyder designet noget?


Sodavandsmaskiner findes i et væld af farver, materialer og designs – fra de billigere plasticmodeller til de gennemdesignede, stilrene modeller i stål. Uanset hvad du er til, giver det altid mening at vælge en danskvandsmaskine med et design, du godt kan lide at se på, så den kan stå fremme på køkkenbordet. For hvis først den ender i et skab, vil den blive brugt langt mindre. Af samme grund gør de fleste producenter en dyd ud af at producere så elegant og kompakt som muligt. Hos Kop & Kande fører vi en række modeller fra forskellige brands, så du kan vælge den, der passer til dit hjem.

Hvad får jeg med?

Når du køber en danskvandsmaskine, følger der typisk en enkelt eller to vandflasker med. Det kan være praktisk at have mere end en flaske, så du kan lave danskvand nok til hele selskabet uden at skulle løbe frem og tilbage. Til de fleste modeller kan du desuden tilkøbe mindre flasker, som er gode at have med on-the-go. Udover vandflasker skal du huske at være opmærksom på, om der medfølger kulsyrepatroner til din maskine, for ellers skal det købes separat, og det er surt at komme hjem uden. Vi anbefaler, at du investerer i mindst to patroner, så du hele tiden har en fyldt patron på lager.

Lav dit eget danskvand

Hvis du ofte drikker danskvand eller sodavand, kan du med fordel investere i en danskvandsmaskine, hvor du i løbet af få sekunder kan omdanne postevand til velsmagende danskvand.

Det eneste, du skal gøre, er at sætte en flaske postevand på maskinen, trykke på én knap og vupti – så er der danskvand!

Gør en forskel for miljø og pengepung

Med en danskvandsmaskine gør du en stor forskel for miljøet, da du sparer på brugen af plastikflasker. Det betyder samtidig, at vi undgår transporten fra fabrik til supermarked.

Udover at være til gavn for miljøet, kan en danskvandsmaskine også være en gevinst for din pengepung. I én kulsyrepatron kan du lave omkring 60 liter danskvand, og derfor er det et billigere alternativ end at købe danskvand i supermarkedet.

Slip for bøvlet

Der er flere fordele ved en danskvandsmaskine. En af dem er, at du undgår bøvlet ved at købe danskvand i et supermarked. Dermed slipper du for at bære de tunge flasker hjem og pante dem, når de er tomme. En anden fordel er, at du kan lave danskvand alle steder, da danskvandsmaskinen hverken kræver strøm eller batterier.

Essens 1 2021 Miljoe Side 58 Aarke 7350091790193 335515
Aga Logo Png Transparent

Boblende vand med god samvittighed

Vil du gerne slippe for at slæbe de tunge sodavandsflasker hjem fra supermarkedet og samtidig gøre miljøet en tjeneste? Med AGA kulsyre kan du hurtigt lave danskvand lige, når det passer dig. Du kan nemt tilføje saft eller koncentrat - og samtidig spare på udgifterne. 

Vi har altid kulyrepatroner, som passer til alle maskiner klar til ombytning i alle vores butikker. Vi anbefaler, at du køber en ekstra patron, så du aldrig løber tør. Vidste du, at du får hver 6. AGA kulsyreombytning GRATIS, når du har et samlekort? Prisen er dermed kr. 83,29 pr. ombytning.
84389141 668461410376018 9116432282029020716 N

Lav 60 liter danskvand
AGA kulsyrepatroner er fyldt med 425 g kuldioxid (CO2, E290) Med én 425 g flaske kan du lave ca. 60 liter kulsyreholdigt vand, afhængigt af hvor mange bobler du ønsker.

Til alle maskiner
Flasken passer til alle danskvandsmaskiner på markedet samt til indbyggede danskvandsapparater og køleskabe som f.eks. Grohe Blue, AGA karboneringsapparat, Electrolux køleskab

God kvalitet
Ventilen og flasken er fremstillet i henhold til Lindes strenge sikkerheds- og kvalitetskrav. Alle flasker gennemgår omhyggelige vægt- og lækagetests under fyldningsprocessen.

Klar til ombytning i alle butikker
Vi har desværre ikke mulighed for at ombytte brugte kulsyrepatroner på kop-kande.dk og henviser til vores butikker. Husk at du kan reservere her, så er den klar, når du kigger forbi.

Spørg & Få Svar

Har du spørgsmål til, hvordan en danskvandsmaskine virker eller hvilken model, du skal vælge? Så er du altid velkommen til at Spørge & Få Svar i din lokale Kop & Kande.

Her står vores dygtige personale klar til at rådgive dig i, hvordan en danskvandsmaskine virker og hvilken model, der bedst passer til dit behov.