Hvilken juicemaskine skal jeg vælge?

Friskpresset juice smager fantastisk og gør det lidt lettere at nå de anbefalede stykker frugt og grønt om dagen. Der er dog flere ting, du skal være opmærksom på, når du vælger en juicemaskine. Vi guider dig og giver råd til, hvordan du får mest ud af din juicemaskine.

Juicer 550X700 (1)

En favorit hos forbrugerne

Er du til friskpresset hjemmelavet juice og har du en Kenwood Chef eller kMix køkkenmaskine, så er denne slowjuicer lige noget for dig. Den er kendt og elsket for sin praktiske størrelse, dryp-stop funktion, og at de aftagelige dele kan gå i opvaskemaskinen. Derudover kan den bruges til de fleste frugter og grøntsager. 

Med slowjuiceren er det så nemt som ingenting at få en masse gode vitaminer fra frugt og grønt, som gør kroppen godt specielt i vintermånederne.

Kenwood 500X700

Vælg en rengøringsvenlig juicemaskine

Det er en god idé at vælge en juicemaskine, som er nem at rengøre. Vær opmærksom på, om delene tåler opvaskemaskine, og om maskinen er nem at skille ad.

Det er nemmest at klare rengøringen straks efter, at du er færdig, så saften og pulprester ikke når at sætte sig. Et tip er, at du sætter en pose i juicemaskinens affaldsbeholder, da det sparer dig lidt tid på rengøringen.

Overvej juicemaskinens vægt

Juicemaskiner vejer fra 1,5 kg op til 8,5 kg. Har du ikke plads til, at din juicemaskine står fremme, bør du overveje at gå efter en lettere model, som ikke er tung og besværlig at få ind og ud af køkkenskabet.

Se alle vores juicemaskiner

Alt kan juices

Der er stort set ingen grænser for, hvad du kan smide i en juicemaskine. Det handler blot om at prøve sig frem.

Har du svært ved smagen af broccoli og bladselleri, så gemmer krydderurter som mynte og basilikum, citrusfrugter og frugt på masser af smag, som du med fordel kan bruge i en grøntsagstung juice. Husk at variere dit udvalg af forskellige ingredienser, så du ikke går træt i den samme smag. Et godt tip er at sigte efter 80 procent grønt og 20 procent frugt, hvis du vil have en juice, der både smager godt, nærer godt og har en begrænset mængde frugtsukker.

500X700

Saftige tips til din juce

1. Hårde ingredienser giver generelt mest saft. Rodfrugter og rødbede er især gode i juice og så er de billige –prøv også med broccoli, agurk, selleri og krydderurter som mynte og basilikum.

2. Den sundeste juice består primært af grøntsager, da de indeholder mindre frugtsukker. Er du ikke til ren grøntsagsjuice, så spæd op med citrusfrugter – eller bland en smule gulerod i din frugtjuice.

3. Gem bløde ingredienser som banan, avocado, mango og bær til smoothie i blenderen. Her fungerer de klart bedst.

4. Når du bruger en slowjuicer, kan juicen holde 2-3 dage i køleskab, før den begynder at blive brun. Du kan udskyde oxideringen med en lufttæt beholder.

Få hjælp til at vælge juicemaskine

Er du stadig i tvivl om, hvilken type juicemaskine der passer til dig? Så Spørg & Få Svar. Du er altid velkommen i din nærmeste Kop & Kande, hvor vores dygtige personale står klar til at rådgive dig.

Find din nærmeste Kop & Kande

Delicious Orange Juice Glass