Hvad er en airfryer?

Friturestegt mad behøver ikke betyde take-away, mange kalorier eller store mængder af olie. Med en airfryer kan du tilberede maden med en smule olie og få et sprødt og saftigt resultat. Bliv klogere på alle fordelene ved en airfryer, og bliv inspireret til lækre retter.

Airfryer er betegnelsen for varmluftfrituregryder, som bruger mindre olie og varmluft til at tilberede maden. Normalt bruger klassiske frituregryder op til 80% mere olie for at få sprøde resultater, men med en airfryer opnår du samme resultat med blot én skefuld

AG7600S0 Friterapommes

Hvordan virker en airfryer?

En varmluftsfriture skaber samme resultater som den traditionelle friturestegning, men gør det i stedet ved at bruge hurtigt-cirkulerende varmluft. Tilberedningsmetoden gør, at maden både får en sprød overflade og et saftigt indre.

Airfryeren passer sig selv og tilbereder maden jævnt, så du kan læne dig bekymringsfrit tilbage imens. Vi er vilde med den slags gadgets til køkkenet.

Actifry Recipe3

Ingen gastronomiske begrænsninger med en airfryer

Pomfritter er det mest populære at tilberede i en airfryer, men varmluftsfrituren egner sig også til meget mere end det. Med en airfryer kan du både friturestege, grille og bage. Du kan kreere alt fra delikate middage til snacks og desserter. Lav dine favoritretter som bagte grøntsager, grillet fisk eller helstegt kylling, eller giv dig i kast med søde sager som en kage.

Spar På Olien Med En Actifry

Et sundere alternativ til friturestegning

Teknologien i en varmluftsfriture gør, at du kan lave retter, som normalt kræver meget fedt og olie på en sundere måde. Faktisk sparer du helt op til 80% olie ved at tilberede din mad i en airfryer. Airfryeren hjælper med at lave sundere retter, uanset om du har lyst til salt og fedt eller vil gøre plads til chokolade i kalorieregnskabet.

Hero

5 fordele ved en airfryer

Listen er lang, når det kommer til fordele ved varmluftsfrituren. En ting er, at en airfryer er nem at anvende og giver velsmagende retter, men derudover er der især fem fordele:

  • Sprøde resultater med mindre olie
  • Kortere tilberedningstid end traditionel varmluftsovn
  • Nem at rengøre
  • Sundere tilberedning end klassisk friture
  • Jævn tilberedning af retterne

Hvordan bruger jeg en airfryer?

Langt de fleste varmluftsfriture er nemme at betjene og har få knapper. En airfryer har nemlig både en beholder og kurv, hvor du kan lægge madvarer direkte ned i. Tilbereder du flydende retter, kan du sætte en skål eller et fad i beholderen.

Bonustip: Bruger du bagepapir, skal du være opmærksom på, at papiret ikke blafrer op i varmelegemet, da luften cirkulerer kraftigt.

Lav sprøde paprika-pomfritter

Hvad er forskellen på en airfryer og varmluftsovn?

En airfryer kan til forveksling fremstå som varmluftsovnens lillebror. Selvom dine retter bliver tilberedt effektivt ved begge metoder, adskiller både resultatet og teknologien bag sig fra hinanden.

Luften i varmluftsfrituren cirkulerer hurtigere end i varmluftsovn, så tilberedningstiden bliver kortere. Desuden steger eller friterer en airfryer med varmluft i stedet for olie, og det giver sprøde resultater, som en normal varmluftsovn ikke er i stand til.

Få gode gryderåd

Hvilken airfryer skal jeg vælge?

Det afhænger af dine behov, hvilken varmluftsfriture du skal vælge. Laver du ofte mad til en stor familie, har du behov for en airfryer med ekstra stor kapacitet. Kokkerer du kun små retter, kan du nøjes med en mindre model.

Der er også enkelte modeller, som har lidt mere avancerede funktioner. Eksempelvis har Tefals Actifry en smart, indbygget palet, som vender og roterer maden. Derudover har den indbygget timerfunktion, som gør, at du kan forlade køkkenet, mens den tilbereder.

Se vores udvalg af airfryers

 

Spørg & Få svar

Vil du vide mere om airfryers, eller har du spørgsmål til, hvilken model du skal vælge, er du altid velkommen til at besøge din nærmeste Kop & Kande, hvor du kan spørge og få svar.

Vores faguddannede personale står klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige varmluftsfriture.