M 024147173380 28166200000460 Le Creuset Aebleskivepande KK Julebrochure 2014

Udnyt din æbleskivepande

En æbleskivepande kan hurtigt få en plads bagerst i skabet - og først blive fundet frem igen, når december nærmer sig. Men det er faktisk ret ærgerligt, for der er masser af muligheder for at få æbleskivepanden taget i brug i det daglige.

Æbleskiver med chili-hjerte

Ingredienser til de saltede æbleskiver:
5 æggeblommer 
250 gram mel 
100 gram smeltet smør 
¼ liter fløde
½ tsk. salt 
5 piskede æggehvider

Ingredienser til ostekuglerne:
Der går ca. 7 jalapeno-ringe pr. 100 g ost.
Paprika

Sådan gør du:
Start med at lave dejen til æbleskiverne. Pisk mel, æggeblommer, fløde og salt sammen. Heri piskes det smeltede smør, hvorefter dejen piskes glat. Umiddelbart før bagning vendes de stiftpiskede æggehvider i. Lad æbleskivejernet varme op og begynd på ostekuglerne.
Start med at rive cheddarosten og bland det med finthakkede jalapenos og lidt røget paprika. Form små ostekugler af massen. Når æbleskivejernet er varmet op, og du har penslet med olie, så steg dejen på den ene side og vend en halv omgang, når der danner sig en skorpe. Pres ostekuglen ind i midten af æbleskiven, tilføj lidt ekstra dej og vend æbleskiven hele vejen rundt. Når de har fået en jævn kulør, er de færdige!

Magasin 3 Miljoe Side 25 Aldente 5701390469884 749071 AK

Se for eksempel med her, hvor Ann-Christine fra bloggen Valdemarsro.dk laver lækre kartoffel rösti i en æbleskivepande fra Le Creuset. Og kartoffel rösti er bare en af mange lækre alternativer - lav fx. små omeletter, fiskefrikadeller eller falaffel i æbleskivepanden. Det er både oplagt til weekendens brunch eller som spændende indslag i børnenes madpakker.