Den traditionelle afternoon tea
Inden gæsterne kommer skal du beslutte, hvilken te, du vil servere – der findes mange forskellige muligheder for at lave en god te afhængig af typen, så tænk dig godt om. Stil din yndlings-tepotte frem, så den er klar til at blive forvarmet. Det er også en god idé at fylde elkedlen med frisktappet vand – men det skal ikke bringes i kog, før gæsterne er kommet, og du er klar til at lave teen. Klargør også en lille skål med sukker, en lille kande med mælk og en tallerken med citronskiver. Arranger sandwich og kager – på fade, tallerkner eller måske en elegant opsats.
Skal det gå helt rigtigt for sig, skal du dække et lille sidebord med en smuk dug eller en serveringsbakke med følgende udstyr. Til hver gæst skal der være:
- En kop og underkop
- En teske
- En sidetallerken/desserttallerken
- En lille kniv eller kagegaffel, afhængig af, hvad du serverer
- En lille serviet
Når gæsterne er ankommet og budt velkommen, varmer du tevandet og brygger teen. Først når gæsterne har fundet deres pladser, rækkes tallerkner, servietter osv. rundt. Derefter skænker du te op til hver gæst – husk at spørge om de ønsker mælk, da det skal hældes i koppen før teen. Herefter bydes maden rundt – start med sandwich/boller og slut af med kager. Velbekomme.