JBP5366 Royalcph Spring 2022 0053

Gi’ eftermiddagskaffen et twist - inviter til ”Afternoon Tea party”

Inviter børnenes kammerater, naboerne eller veninderne til te-selskab – det er de perfekte rammer for en hyggelig eftermiddag (og du må også gerne servere til kaffe, hvis du er til det). 

Traditionen omkring Afternoon Tea – eller eftermiddag-te – blev startet i 1840ernes England af Hertuginde Anna af Bedford, og det var oprindeligt en lille, hyggelig og uformel sammenkomst blandt gode veninder. Med tiden blev det så populært, at det fik sit helt eget ordsprog: ”at half past three, everything stops for tea”.

Inviter dine gæster

Du kan selvfølgelig invitere dine gæster ved at ringe eller sende en sms eller e-mail. Men du kan også vælge at være helt ”old school” og sende et lille kort et par dage i forvejen. Det er ikke så tit, man finder sådan en hyggelig overraskelse i postkassen. Har du tid og lyst, kan du eller dine børn sagtens lave kortet selv – og ellers er du velkommen til at printe vores ”kom til teselskab” invitation

Milada Vigerova Zgwiua9ccic Unsplash
Joanna Kosinska Xa7qfzdrwv8 Unsplash

Småkager til te

Til teen hører sig en god småkage - og hvorfor ikke eksperimentere lidt med formerne. Du kan f.eks. lave dine småkager som fine små tebreve, dyppet i chokolade.

Dejen laver du som en helt almindelig småkagedej, f.eks. specier. Rul dejen tyndt ud, og skær ”te-poserne” ud - husk at lave hul til snoren. Bag dem efter v/180° C til de er gennembagte. De må ikke bliver for mørke.

Køl dem af, og overtræk bunden med din yndlingschokolade.
Montér en lille snor med en smuk label som du selv kan lave. Du kan bruge vores skabeloner - så får både dine småkager og mærket de helt rigtigte former. 

Afslappet og enkelt eller raffineret og elegant?

Det er et spørgsmål om, hvad du er til – og ikke mindst har tid til. Afternoon tea kan sagtens bare være en kande god te og en kage, men det kan også være et større arrangement med fx klassiske agurke-sandwiches, scones med smør og marmelade og et udvalg af kager.

Utsman Media Gjqz9ghaj7c Unsplash

Den traditionelle afternoon tea

Inden gæsterne kommer skal du beslutte, hvilken te, du vil servere – der findes mange forskellige muligheder for at lave en god te afhængig af typen, så tænk dig godt om. Stil din yndlings-tepotte frem, så den er klar til at blive forvarmet. Det er også en god idé at fylde elkedlen med frisktappet vand – men det skal ikke bringes i kog, før gæsterne er kommet, og du er klar til at lave teen. Klargør også en lille skål med sukker, en lille kande med mælk og en tallerken med citronskiver. Arranger sandwich og kager – på fadetallerkner eller måske en elegant opsats.

Skal det gå helt rigtigt for sig, skal du dække et lille sidebord med en smuk dug eller en serveringsbakke med følgende udstyr. Til hver gæst skal der være:
- En kop og underkop
- En teske
- En sidetallerken/desserttallerken
- En lille kniv eller kagegaffel, afhængig af, hvad du serverer
- En lille serviet


Når gæsterne er ankommet og budt velkommen, varmer du tevandet og brygger teen. Først når gæsterne har fundet deres pladser, rækkes tallerkner, servietter osv. rundt. Derefter skænker du te op til hver gæst – husk at spørge om de ønsker mælk, da det skal hældes i koppen før teen. Herefter bydes maden rundt – start med sandwich/boller og slut af med kager. Velbekomme.

Aniketh Kanukurthi Qaor6nxikum Unsplash
Arfan Abdulazeez Oi0fvnhkhy8 Unsplash (1)