Gaver 1200X364px Studentergave

LIVET ER FYLDT MED GODE GRUNDE TIL AT GIVE GAVER

Hvert år i juni fyldes gaderne med stolte og glade studenter. Traditionen med studenterhuer startede helt tilbage i 1856, hvor huen var sort med hvid silkesnor. Senere gik man over til at bruge den hvide hue med bordeaux-farvet bånd, og i dag findes studenterhuen i mange varianter - se vores oversigt over de mest almindelige farver på studenterhuer.

Studenterhuens traditioner

En studenterhue er forbundet med masser af traditioner, overtro og regler, der er med til at skabe minder for livet. For at nævne nogle enkelte af de mange traditioner, siges det at:

- det bringer uheld at bære huen før den sidste eksamen er overstået
- den sidste eksamenskarakter skrives midt i studenterhuen
- dumper man den sidste eksamen, skal man have hageremmen på til alle studenterfester
- klassekammeraterne skal skrive i huen
- midten af huen er forbeholdt kæresten
- en badetur giver ret til at klippe en bølge i huens svedrem
- festes der fra solopgang til solnedgang, får huens svedrem et hak
- studenterhuen må vendes 180° hvis man er vågen i 24 timer

 

 

 

KB 39230 03

Den perfekte gave

Er du på udkig efter den perfekte studentergave, så få flere idéer her på siden eller kig forbi din lokale Kop & Kande - vi har masser af muligheder for at finde en gave, der vil bringe glæde i mange år. 

Aldente Bageform Kage

Studenterkørsel

En anden festlig tradition er studenterkørsel. Det store spørgsmål er tit, hvad man skal servere for en flok småberusede, festglade studenter go studiner, når de kommer forbi - og jeres hjem kun er ét stop blandt mange.

Vi giver dig gode idéer og små (og super lækre) retter, der er perfekte at servere når studenterne har et hurtigt stop hos jer. Byd for eksempel på forfriskende, sunde og opkvikkende hjemmepressede juicer, en utraditionel melonbooster med basilikum, stegte oliven og sprød parmaskinke eller en jordbærcocktail med solmodne, danske jordbær.

Find flere idéer og inspiration til studenter menuen.  

Mangler du inspiration til borddækning til studenterfesten, kan du tage et kig på vores forslag til bordpynt og borddækning - uanset om du er til rustik borddækning, klassisk eller mere uformel borddækning