Krøller Hår 1200X359.JPG

Hvilket krøllejern skal jeg vælge?

Er du ikke udstyret med krøller fra naturens side, har du sikkert lyst til at krølle dit hår i ny og næ, men hvilket krøllejern skal du vælge? Bliv klogere på de forskellige typer krøllejern, og få tips til flotte og holdbare krøller.

 

Babyliss Krøllejern 795X795jpg

Tykt eller tyndt krøllejern?

Et tykt krøllejern giver store, løse krøller, mens et tyndt krøllejern giver små, tætte krøller. En god grundregel er, at jo tykkere krøllejernet er, jo større og løsere krøller får du. De fleste kolber på krøllejern går fra 14 millimeter til 50 millimeter i diameter.

Curling Iron

Kend dit krøllejern

Krøllejern findes i et utal af varianter. Grundlæggende adskiller typerne af krøllejern sig på følgende parametre: Tykkelse Med eller uden klemme Funktioner

Curly Hair

Vælg krøllejern efter hårtype- og længde

Har du tyndt hår, anbefaler vi en tynd kolbe. Tyndt hår holder nemlig bedre på små krøller. Har du tykt hår, kan du godt bruge et tykkere krøllejern, da tykkere hår holder bedre på store og løse krøller. Et tyndt krøllejern egner sig desuden bedst til kort hår, da de tykkere krøllejern kræver en vis hårlængde for at kunne nå rundt om kolben

Babyliss Krøllejern 792X796.JPG

Lette og luftige krøller

Er du mere til bølgede krøller, som giver fald i håret, er det et bølgejern, du skal have fat i. Her klemmer du håret sammen mellem to flader. Det tager lidt længere tid at lave krøller med den metode, men de fyldige bølger kan typisk holde op til et par dage. Vil du have fylde helt inde ved hårrødderne, men nøjes med lette krøller, kan du prøve et luftkrøllejern.

Krøllejern med klemme eller wand-krøllejern?

Krøllejern findes med eller uden klemme, som også kaldes for tang eller næb. Krøllejern med klemme er nemmest at arbejde med og god til nybegyndere. Du ruller håret op inde i klemmen, og klemmen holder håret, mens krøllen tager form.

Krøllejern uden klemme kaldes for et wand-krøllejern. Her vikler du selv håret rundt om kolben og holder fast med hånden. Denne type giver til gengæld mere naturlige krøller. I kategorien wand-krøllejern findes eksempelvis koniske krøllejern med form som en syl. Et konisk krøllejern giver mulighed for at lave mere tilfældige krøller.

Krøller Hår 4000X600.JPG

Temperatur er den vigtigste funktion

Krøllejern findes med mange smarte funktioner. Den vigtigste er temperaturen. Nogle krøllejern har en fast temperatur, mens du på andre kan justere temperaturen. Hvad du skal vælge, afhænger af tykkelsen på dit hår, og om dit hår er skadet eller stærkt.

Pas på temperaturen

Har du tyndt eller skadet hår, anbefaler vi, at temperaturen er i den lave ende for at skåne håret for varmen. Her foreslår vi derfor et krøllejern, som er forindstillet med en lav temperatur eller et med mulighed for at regulere temperaturen selv. Har du derimod tykt hår, skal der ofte mere knald på varmen, før krøllerne tager form. Tykt hår kan også holde til mere varme, så længe det ikke er skadet. Husk dog altid at bruge en varmebeskyttende spray, inden du begynder at krølle.

Andre nyttige funktioner

Autosluk: Slukker automatisk efter en bestemt mængde tid, så du aldrig skal bekymre dig om, om du glemmer at slukke krøllejernet. Drejeledning: Gør det nemmere at navigere med krøllejernet, uden at ledningen kommer i vejen. LCD-display: Gør det nemt at navigere og indstille temperatur. Bordstøtte eller krøllejernsholder: Giver mulighed for at sætte krøllejernet fra dig – for eksempel mens det varmer op eller køler ned.

Tips til flotte og holdbare krøller

Vil du være den heldige ejer af krøller for en stund, får du her tips til, hvordan du laver flotte og holdbare krøller.

Beskyt og forbered håret

Kom varmebeskyttende spray i håret, inden du begynder at krølle. Sørg også gerne for at børste håret godt igennem.

Inddel håret i sektioner

Del håret ind i sektioner, så du adskiller det hår, du allerede har krøllet, fra resten. Brug spænder eller før det krøllede hår om bagerst mod nakken og hav det ukrøllede forrest.

Krøl små totter og væk fra ansigtet

Krøl håret i små totter ad gangen og væk fra ansigtet, så du åbner ansigtet op. Sno dit hår med uret, når du krøller i højre side og mod uret i venstre side.

Afslut med holdbar finish

Afslut med hårspray, som sikrer holdbarhed og glans. Undgå også at røre for meget ved krøllerne i løbet af dagen. Varmen fra dine hænder kan få krøllerne til at falde sammen.

Babyliss Krøllejern 792X796.JPG
Babyliss Krøllejern 795X795jpg

Få flere råd til valg af krøllejern

Har du flere spørgsmål til, hvilket krøllejern du skal vælge, er du altid velkommen til at Spørge & Få Svar i din lokale Kop & Kande, hvor vores faguddannede personale står klar til at rådgive dig.

 

Find din lokale Kop & Kande