Adi Goldstein Hli3r6lkibo Unsplash

Surprise party

Et surprise-party er noget af det sjoveste - både at planlægge og afholde, for alle glæder sig til at se hovedpersonens reaktion, når gæsterne står klar og råber 'surpriiiiise'. Tag med bag kulissen og få masser af tips og ideer til det perfekte surprise-party, der både kan bruges i forbindelse med runde fødselsdage, babyshowers, polterabends eller til at fejre andre mærkedage.

3 måder at overraske på

Overraskelsesmomentet er det vigtigste øjeblik i et surprise-party. Få her tre ideer til, hvordan i kan overraske hovedpersonen.

Den traditionelle

Få en ven/veninde til at tage hovedpersonen med på stadion eller café. Alle gæster ankommer, inden hovedpersonen vender hjem, og gemmer sig, så han/hun først opdager dem, når de springer frem og råber "SURPRISE".

Den tricky

Du lader som om, at I er inviteret til en anden fest, og først når i ankommer til den, finder hovedpersonen ud af, at det er et surprise-party for ham/hende. Det kræver lidt forberedelse, og at alle, der er inviteret, er informeret om "dæk"-festen.

Den sjove

Ring og sig, at din bil er gået i stykker, og at du skal hentes. I mellemtiden har gæsterne fået en nøgle hjem til jeres hus, så de er på plads, når i kommer hjem sammen.
Chris Lawton Vba Jnharai Unsplash

Tip!

Anret maden på store skærebrætter - og stil gerne bordet midt i rummet, så gæsterne nemt kan tage for sig af retterne fra alle sider. 

 

Skal I danse senere, kan bordet med et snuptag flyttes ind til siden og give plads til dansegulvet. 

Ala 9X6k3pcjcoo Unsplash
Daniel Apodaca Sfldz1ljzny Unsplash

Gode idéer til dit surprise-party

Pynt op med personlighed

Bed alle gæster aflevere et billede af hovedpersonen - enten af nyere eller ældre dato - og pynt rummet op med dem. 

Det gør pynten personlig og giver helt sikkert anledning til mange grin og sjove snakke. 

Brooke Lark Zkgwj4bfgse Unsplash

3 surprises fra den virkelige verden

Sarah, Herning

"Til min fødselsdag overraskede mine veninder mig med en tøsetur til berlin. De hentede mig på mit arbejde og havde pakket bilen og sørget for en halv fridag. Det var den bedste weekent ever, og vi taler stadig om vores tur til Berlin sammen."
Claudio Schwarz Purzlbaum Tscghjm716g Unsplash
Vince Fleming DZ Aqfrr8yy Unsplash

Mads, Aarhus

"På min 30-års fødselsdag var min kæreste og jeg indlagt med vores for tidligt fødte datter. Inden fødslen havde min kæreste arrangeret en "surprise dag" for mig og drengene, så jeg fejrede dagen med bl.a. paintball, junkfood og drinks i byen. Jeg blev selvfølgelig vildt glad og overvældet over det."

Ebba, Fredericia

"Min søster i England havde fødselsdag, og min anden søster og hendes mand besluttede sig for at rejse over og overraske hende. Da de kom, var der imidlertid ingen hjemme, så da plantede en masse danske flag i forhaven. Da min søster kom hjem, troede hun, det var naboerne, der ville glæde hende, så stor var overraskelsen, da de to danskere et par timer senere stod uden for hendes dør. Sådan et besøg er jo normalt planlagt i god tid."
Markus Winkler Qdrwx3hltpk Unsplash