Gaveindpakning:
Total:
Pointforbrug/rabatkupon:
Gå til kurv

Varen er nu lagt i kurven

Du kan nu shoppe videre eller få vist din indkøbskurv.

Klarborgs nisseunivers

20 år med nissepar

Det er præcis to årtier siden, at nissemoren over dem alle, Etly Klarborg, designede sit først årsnissepar. Siden da er nisserne blevet samleobjekter for nisseelskere i alle aldre.
Janne er en nysgerrig nissepige, der elsker at gå på opdagelse. Hans Christian er frisk, modig og en værre vovehals. I tyve år har Etly Klarborg designet og udtænkt årsnisser med hver deres helt unikke personlighed – og årets nissepar er ingen undtagelse. Alle Klarborg-nisser er inspireret af personer, som kunst- håndværkeren har mødt gennem sit liv, og alle er produkter af rendyrket kærlighed til de små drilske væsener.

”De tumler rundt i mit hoved både dag og nat. Nogle gange går det ud over nattesøvnen, men det gør ikke noget. De små nisser giver mig så meget glæde og mange hyggelige stunder. De har været med i mit liv næsten fra, da jeg blev født, og jeg tror faktisk, jeg har nisseblod i årerne,” fortæller Etly Klarborg.

 

 

Etly Klarborg

Fra fantasi til virkelighed

Som barn lyttede Etly med store ører og ligeså store øjne, når moren fortalte medrivende historier om de søde og sjove nisser. Faktisk havde familien Klarborg sin helt egen nisse. Han hed Julius, og når natten faldt på, kom han ned fra loftet og lagde godter i julesokkerne. Nissehistorierne hang fast og blev til formfuldendte nissemænd på lille Etlys tegnepapir. Tegningerne blev med tiden til buttede lerfigurer med bedårende øjne, og i 1986 blev hobby til levevej, da Etly åbnede sin første butik.

”Da jeg startede med salg af nisser fra min første lille butik i 1986, lavede jeg altid et sæt nye nisser hvert år – og hvert år kom flere af mine trofaste kunder og spurgte; ’Hvordan ser de nye nisser så ud i år?’ Deraf kom idéen, at de skulle hedde Årsnisser, og så passede det helt perfekt, at jeg kunne kalde dem det fra år 2000.”

Den dag i dag fødes årsnisserne og alle de andre magiske skabninger stadig på Etly Klarborgs stråtækte gård i Nordjylland. Det er julehygge og nissekærlighed, når det er bedst – og det kan mærkes helt ud i de danske stuer.

Vidste du at... 

Etly Klarborg får hvert år hundredevis af breve fra nisseglade børn, der har gode ideer til nisser. Mange af disse ideer bliver til virkelighed, når Etly designer og udvikler sine produkter?