Højtidstapas

Giv julemaden et twist med lækre tapas baseret på klassiske juleingredienser. De små retter er et perfekt supplement til både julemiddagen og julefrokosten.

M Essens 3 2022 Side 28 Bagte Figner 800X800px

Bagte figner med gedeost og parmaskinke

 

Sådan gør du
Skær toppen af fignerne og lav et kryds fra toppen og ned. Fyld fignerne med gedeost og et par dråber ahornsirup eller honning. Tilføj hakkede valnødder, lidt hakket timian og bag i ca. 12 min. ved 180°C. Pynt med sprødbagt parmaskinke.

M Essens 3 2022 Side 28 Smushi 800X800px

Smushi med karrysild, æble og peberrod

 

Hvad sker der, hvis du mixer sushi og smørrebrød? Så får du selvfølgelig smushi. Prøv f.eks. denne julevariant med rugbrød, æble og karrysild toppet med peberrod og lidt karse. Gå efter en størrelse på ca. 3 x 3 cm, så din smushi er til at spise i en mundfuld.

M Essens 3 2022 Side 29 Julebruschetta 800X800px

Julebruschetta med valnødder, granatæblekerner og aioli

 

Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180°C. Fordel nogle små skiver godt brød på en bageplade og dryp med rigeligt olivenolie. Drys med salt og peber og bag 5-7 min. Smør herefter med aioli, pynt med valnødder og granatæblekerner og dryp med lidt ahornsirup og striber af tyk balsamico. Pynt med frisk timian og drys med salt, peber og citronsaft.

Kilde: Micadeli.dk

M Essens 3 2022 Side 29 Oelmarinerede Flaeskesteg 800X800px

Ølmarinerede flæskestegsstykker

 

Små, mundrette flæskestegshapsere med
sprød svær på en bund af øl. Bedre bliver det ikke.

Sådan gør du
Klargør din flæskesteg og skær den ud i stykker med 3-4 rækker flæskesvær på hver. Salt grundigt på og mellem sværene. Kom kødet i en bradepande eller et fad sammen
med lidt løg og en mørk øl. Lad kødet trække
nogle timer og bag så i ovnen til kernetemperaturen er 65°C, og sværen er sprød.

(Kilde: Madmedwinnie.dk)

Julesangria

Sangria til jul? Hvorfor ikke? Med et par få ændringer kan du nemlig give sommerdrikken ægte julevibes.

Ingredienser

  • 2 appelsiner
  • 2 stjerneanis
  • 5 kryddernelliker
  • 2 kanelstænger
  • 5 spsk. rørsukker
  • 2 dl. danskvand
  • 1 flaske rødvin
  • ½ granatæble


Sådan gør du

Skræl appelsiner, del i både, og bland bådene med stjerneanis, kryddernelliker og kanelstænger. Tilsæt rørsukker, kernerne fra et ½ granatæble, og lad blandingen hvile en halv times tid. Kom nu frugten i en kande, hæld en flaske rødvin over og tilsæt danskvand. Smag til med sukker og server med masser af is. Hvis du ønsker, kan du også tilføje et par dl Cointreau.

M Essens 3 2022 Side 28 Julesangria 800X800px