Børn På Julemærkehjem

Kop og Kande hjælper børn med ondt i livet


Kop & Kande har de sidste 9 år doneret penge til Julemærkefonden. Gennem stort salg af julemærker og kort i Kop & Kandes butikker samt salg af specielt udvalgte produkter, der for hvert produkt kunderne køber, støtter Julemærkefonden, har det været muligt at indsamle et beløb hvert år. Over de 8 år samarbejdet har eksisteret har Kop & Kande været med til at tilbyde i alt 76 børn et ophold på et af de fem Julemærkehjem.

”Vi er ekstremt taknemmelige for samarbejdet med Kop & Kande”, siger Søren Ravn Jensen. ”Udover den konkrete økonomisk støtte er Kop & Kande også et fantastisk udstillingsvindue for os. Vores navn bliver jo nævnt både i butikken og i tilbudsaviserne sammen med de produkter, der støtter os.

Det minder danskerne om, at vi findes, og får dem måske til at vælge en gave, der både glæder modtageren og giver dem selv lidt god samvittighed med i købet”. Julemærkefonden modtager under 5% af de årlige driftsomkostninger i offentlige tilskud. De er således helt afhængig af gaver og bidrag fra privatpersoner, fonde og virksomheder for at kunne drive de 5 julemærkehjem. Eller som Søren Ravn Jensen udtrykker det: Vi er afhængige af næstekærlighed. 

M Essens 3 2021 Side 25 Julemaerket (2)

Næstekærlighed for 6 millioner kroner


”Julemærkefonden er sat i verden for at hjælpe børn, der har det svært. Det er ikke kun overvægtige, men også børn der bliver mobbede eller på anden måde føler sig uden for fællesskabet. Det er en ubeskrivelig glæde hver eneste gang, vi sender et barn styrket ud i verden – og vi kan kun gøre det, fordi andre direkte eller indirekte støtter vores arbejde”, fortæller Søren Ravn Jensen, som er direktør i Julemærkefonden, der driver landets 5 julemærkehjem.

Din gave støtter Julemærkehjemmene


Julemærkefonden har i over 100 år hjulpet børn, der har det svært - men behovet for Julemærkehjemmene er større end nogensinde før. Over 600 børn venter på at få en plads på et af hjemmene, og ventetiden er lang, når man har ondt i livet. Nedenfor kan du se, hvor meget vi har støttet

2012: 294.905,- 
2013: 446.460,-
2014: 543.780,-
2015: 607.762,-
2016: 864.254,-
2017: 864.254,-
2018: 773.542,-
2019: 1.329.412,-
2020: 643.858,

Gentænk brugen af julemærkerne


I ’gamle dage’ var Julemærkerne en væsentlig indtægtskilde for Julemærkefonden. I dag er det en anden historie, fordi de fysiske julekort, der sendes med posten, er ved at uddø. Søren Ravn Jensen mener dog ikke, at Julemærkerne skal afskrives helt endnu.

”Julemærkerne er en del af vores historie, og danskerne ved godt, at pengene går til et godt formål. Selvom salget dykkede igen sidste år, solgte vi faktisk flere Julemærker, end vi havde regnet med. Jeg tror, mange ser Julemærket som en måde at støtte på mere end som noget, de nødvendigvis skal bruge. Man kan jo også komme mærkerne på til/frakortet eller dekorere gavepapiret med dem. Uanset hvad gør de gavn et sted, hvor der er behov”.

I alle landets Kop & Kande butikker kan du købe årets julemærker. 

 

Find din nærmeste Kop & Kande butik her.

Sådan kan du også bruge julemærket!

1. Lav et bogmærke ud af et silkebånd og et selvklæbende julemærke

2. Pynt vinglasset med et bånd formet i en løkke og samlet med et julemærke

3. Lav personlige bordkort med julemærker

M Essens 3 2021 Side 25 Julemaerket 1
M Essens 3 2021 Side 24 Julekort