Hvilken juicemaskine skal jeg vælge?

Koekken 1200X364px Juicemaskine

Juice booster dit energiniveau, og gør det nemmere at indtage den anbefalede mængde frugt og grøntsager. Der er dog flere ting, du skal være opmærksom på, når du vælger en juicemaskine. Vi guider dig og giver råd til, hvordan du får mest ud af din juicemaskine.

Saftcentrifuge, juicepresser eller slowjuicer?

Der findes tre forskellige typer juicemaskiner, som har hver sine fordele og ulemper:
K15 Photos Ygkmmivaj8e Unsplash

Saftcentrifugen

Saftcentrifugen river og slynger saft ud af grøntsager og frugt. Det er et billigere alternativ, og er især velegnet for begyndere. Ulempen er, at saftcentrifugen har en tendens til at skille juicen, som giver et lag skum på toppen. Derudover holder saften blot til et døgn i køleskabet, da juicen bliver iltet under centrifugeringen.
Rae Wallis Cz6veirikzq Unsplash

Juicepressere

Juicepressere er udelukkende til citrusfrugter, ogfungerer ved at presse saften ud af frugten – som navnet indikerer.Det giver lækker friskpresset appelsinjuice, men en juicepresser kræver også en del plads. Prismæssigt er vi midt på skalaen.
KK25 2018 Miljoe Side 14 Schou Saftflasker

Slowjuiceren

Slowjuiceren kværner og presser saft ud af grøntsager og frugter. Det er en mere nænsom proces, hvor næringsstofferne bliver bevaret, og juicen bliver af højere kvalitet. Her kan saften holde sig i op til tre dage i køleskabet. Til gengæld ligger slowjuiceren i den høje ende af prisskalaen og er mere tidskrævende at bruge.
Edgar Castrejon 1Csavdwfiew Unsplash

Vælg en rengøringsvenlig juicemaskine

Det er en god idé at vælge en juicemaskine, som er nem at rengøre. Vær opmærksom på, om delene tåler opvaskemaskine, og om maskinen er nem at skille ad.

Det er nemmest at klare rengøringen straks efter, at du er færdig, så saften og pulprester ikke når at sætte sig. Et tip er, at du sætter en pose i juicemaskinens affaldsbeholder, da det sparer dig lidt tid på rengøringen.

Få flere råd om rengøring

Overvej juicemaskinens vægt

Juicemaskiner vejer fra 1,5 kg op til 8,5 kg. Har du ikke plads til, at din juicemaskine står fremme, bør du overveje at gå efter en lettere model, som ikke er tung og besværlig at få ind og ud af køkkenskabet.

Se alle vores juicemaskiner

Delicious Orange Juice Glass

Lad juicemaskinen stå fremme

En juicemaskine kan være en dyr investering, hvis den ikke bliver brugt. Det kan derfor være en god idé, at du lader juicemaskinen stå fremme, eller ikke pakker den for langt væk. På den måde bliver du mindet om at bruge den, og du får mere glæde ud af dit køb.

Brug masser af grøntsager

Frugt og grøntsager indeholder mange sunde næringsstoffer, som virker udrensende på kroppen. De mest sunde juice består af grøntsager, da de indeholder mindre sukker og har flere næringsstoffer end frugt. Frugtjuice har nemlig et højt indhold af frugtsukker, som får blodsukkeret til at svinge.

Hårde ingredienser giver mest saft

En tommelfingerregel er, at du får mest saft ud af hårde ingredienser. Rodfrugter såsom gulerod og rødbede er især gode at bruge i juice – og så er de billige! Gå også gerne efter broccoli, agurk og selleri, eller krydderurter såsom persille, mynte og basilikum. Du bør til gengæld gemme bær, banan og avocado til smoothies.

Prøv dig frem

Der er stort set ingen grænser for, hvad du kan smide i en juicemaskine. Det handler blot om at prøve sig frem.

Har du svært ved smagen af broccoli og bladselleri, så gemmer krydderurter som mynte og basilikum, citrusfrugter og frugt på masser af smag, som du med fordel kan bruge i en grøntsagstung juice. Husk at variere dit udvalg af forskellige ingredienser, så du ikke går træt i den samme smag.

Eugenivy Now Hd2xbt9yw90 Unsplash
Alex Loup Zvc04d Xlw Unsplash

Få hjælp til at vælge juicemaskine

Er du stadig i tvivl om, hvilken type juicemaskine der passer til dig? Så Spørg & Få Svar. Du er altid velkommen i din nærmeste Kop & Kande, hvor vores dygtige personale står klar til at rådgive dig.

Find din nærmeste Kop & Kande