Auberginetartar med vagtelæg og knust feta

Forretter 1200X364px Auberginetartar

Information

Antal
4 personer

Auberginetartar

Tænd ovnen ved 200°C.
Del auberginerne i halv på langs.
Hak hvidløg meget fint, og fordel over auberginerne.
Pensl auberginerne med rigeligt olivenolie, og dryp derefter med citronsaft.
Drys med timian og salt.
Bag auberginerne i ca. 25 min., indtil de er flot gyldne. Lad auberginerne køle helt af, og hak dem derefter fint.
Kom auberginekødet i en skål, og smag evt. til med mere salt og peber.

Små syltede brogede tomater

Snit et lille kryds i toppen af hver tomat med en lille skarp kniv.
Bring en gryde letsaltet vand i kog, og blancher tomaterne i 30 sekunder.
Kom tomaterne i en skål med isvand med det samme, og fjern nænsomt skindet fra tomaterne. Kom tomaterne i et skoldet sylteglas.
Varm olien op til 85°C sammen med de øvrige ingredienser. Hæld den varme olie over tomaterne, og luk glasset med låg. Lad tomaterne trække natten over.

Ved anretning

Anret et par skefulde auberginetartar på hver tallerken.
ak rødløget i fine tern, og drys en god teskefuld over auberginetartaren.
Smuldr fetaosten ud på retten, og pynt med syltede enebær og de syltede tomater.
Skær de pillede vagtelæg i halve, og kom dem på retten.
Pynt til sidst med spæde ærteskud, og dryp med et par skefulde lage fra de syltede tomater. Servér med det samme.
Forretter 298X298px Auberginetartar