Rosmarinbrød

Bagvaerk 1200X364px Rosmarinbroed

Information

Sådan gør du

Alle ingredienser på nær salt blandes sammen og æltes i en røremaskine med dejkrog i ca. 15 min. Salt kommes i dejen til sidst, når dejen er kørt sammen. Rør yderligere 2 min. på fuld kraft. Dette gør, at alt gluten i dejen strammes op og samler sig, så den får den rette konsistens.
Dejen lægges ud på bordet, hvor der er drysset lidt mel og formes som en bolle (dejens konsistens skal være blød).
Efter 10 minutter presses dejen let og formes igen som en bolle og ligger yderligere 20 min. på bordet.
Derefter vejes dejen af på 430 g og foldes til et aflangt brød, der føles let stramt, og kommes i formen, der er smurt med en anelse olivenolie forinden.
Dejen kan med fordel hæve natten over i køleskabet.
Den tages ud og hæver ca. halvanden time ved stuetemperatur inden bagning.
Brødet drysses med frisk rosmarin, og der kommes godt med olivenolie hen over. Lav nogen dybe huler med fingrene, så olien trænger ind i dejen og slut af med et drysse store flager af havsalt hen over brødet.
Brødet kommes i en forvarmet ovn på 210°C i ca. 20 min.
Bagvaerk 298X298px Rosmarinbroed
Tip Inden ovnen lukkes, kan man med fordel kaste en kop vand ind i bunden af ovnen for at skabe lidt damp. Det gør, at brødets overflade kan arbejde længere og derfor undgår at sprække.