Lækkert kød med stegetermometer

Et stegetermometer er både en god følgesvend for nybegynderen såvel som den erfarne amatørkok. Det kan være med til at skabe mere tryghed ved processen og sikre, at du opnår det ønskede resultat med dit kød. Få gode råd til, hvordan du laver den perfekte steg ved brug af et stegetermometer.

Brand Hero 550X700

3 typer stegetermometre

Der findes mange forskellige stegetermometer. Du kan overordnet vælge mellem nedenstående. Hvilket skal du så vælge? Svaret kommer helt an på dine egne præferencer. Fælles for alle tre typer er, at de kan gøre en stor forskel for den kulinariske oplevelse af dit kød.

Bluetooth Termometer 800X800

Stegetermometeret til dig, der elsker gadgets

Stegetermometer med bluetooth gør, at du kan tilkoble termometeret til din smartphone. På den måde kan du både følge med i madlavningen og gøre dine gæster selskab. Foruden at måle stegens centrumtemperatur kan du også følge med i hastigheden og dermed tilpasse varmen. Stegetermometeret med bluetooth har både forprogrammerede indstillinger og mulighed for indstilling efter dine ønsker.

Trådløse Stegetermometer 800X800

Digitalt stegetermometer med mange fordele

Det digitale stegetermometer er smart, fordi det er nemt at bruge og aflæse, og du kan indstille det til at alarmere, når stegen har den ønskede temperatur. Ligesom bluetooth stegetermometeret fås nogle digitale stegetermometre med forprogrammerede indstillinger. Vælger du det digitale stegetermometer, skal den elektroniske del naturligvis være uden for ovnen eller grillen. Du bør ligeledes være opmærksom på, om stegetermometeret er vandafvisende, så du undgår, at det går i stykker ved opvask.

WMF Traditionel Stegetermometer 800X800 (1)

Det klassiske stegetermometer

På det klassiske og analoge stegetermometer aflæser du temperaturen på en skive. På mange analoge stegetermometre er det smart illustreret, hvor varmt dit kød skal være alt efter hvilken type det er. Derudover er der ikke så mange ekstra features, men termometeret er æstetisk, prisvenligt og gør, hvad det skal. 

Hvordan bruger man et stegetermometer?

Med et stegetermometer kan du følge og kontrollere temperaturen på dit kød, og det er er vejen til det perfekte kød. Du skal blot følge fem råd:

  1. Indsæt stegetermometeret fra siden: Derved undgår du at gennemhulle kødet og termometeret kommer ikke i karambolage med det varme ovnelement.

  2. Stegetermometeret skal måle kernetemperaturen: Sørg for at metalspidsen befinder sig i midten af kødet på det tykkeste sted og ikke rammer knogler eller fedtlommer.

  3. Hold øje med temperaturen: Hvis det bliver for hurtigt varmt, bør du skrue ned eller slukke ovnen. Du kan se hvilke temperaturer, forskelligt kød skal have længere nede.

  4. Tag kødet ud nogle grader før, det når den rette temperatur, da det steger videre lidt efter, det er taget ud af ovnen.

  5. Pak stegen ind i sølvpapir og lad den hvile på køkkenbordet i 15 min. – sølvpapiret sikrer, at kødet forbliver saftigt, og at kødet sætter sig og får mere smag.
Steg 500X700

Få flere råd til stegetermometre

Har du flere spørgsmål til, hvilket stegetermometer du skal vælge, og hvad de forskellige typer kan, er du altid velkommen i din nærmeste Kop & Kande. Vores faglærte personale står klar til at hjælpe dig med stort og småt.

Find din lokale Kop & Kande