1583X520px 2

Hvad er en airfryer?

Friturestegt mad behøver ikke betyde take-away, mange kalorier eller store mængder af olie. Med en airfryer kan du tilberede maden med en smule olie og få et sprødt og saftigt resultat. 

En Airfryer skaber samme resultater som den traditionelle friturestegning, men gør det i stedet ved at bruge hurtigt-cirkulerende varmluft. Airfryeren passer sig selv og tilbereder maden jævnt, så du kan læne dig bekymringsfrit tilbage imens.

Bliv klogere på alle fordelene ved en airfryer, og bliv inspireret til lækre retter.

Mindre olie, mindre strøm, mere sprødhed

En airfryer er ikke bare varm luft. Langt fra, faktisk. Med en airfryer kan du nemlig tilberede alt fra kylling til grøntsagschips næsten uden olie og med et lavt energiforbrug.
Tænk på en airfryer som en blanding af en frituregryde og en varmluftsovn – blot med 90% lavere olieforbrug end førstnævnte og en langt hurtigere luftrotation end sidstnævnte. Det giver din mad er en sprødhed, som overstiger det, du kan opnå med en varmluftsovn, og en dejlig kort tilberedningstid, som kan mærkes positivt på din elregning.

Hvilken airfryer skal jeg vælge?

Den rigtige airfryer for dig, afhænger af dine behov. Laver du ofte mad til en stor familie eller har du ofte mange gæster på besøg, har du behov for en airfryer med ekstra stor kapacitet. Står du oftest og kokkerer små retter til få personer, så kan du nøjes med en mindre model.

Der er også enkelte modeller, som har lidt mere avancerede funktioner. Eksempelvis har Tefals Actifry en smart, indbygget palet, som vender og roterer maden. Derudover har den indbygget timerfunktion, som gør, at du kan forlade køkkenet, mens den tilbereder.

Se vores udvalg af airfryers

Spørg & Få svar

Vil du vide mere om airfryers, eller har du spørgsmål til, hvilken model du skal vælge, er du altid velkommen til at besøge din nærmeste Kop & Kande, hvor du kan spørge og få svar.

Vores faguddannede personale står klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige varmluftsfriture.

640X800px Pastaretten I Skuffen
700X460px Kylling

Et sundere alternativ til friturestegning

Teknologien i en varmluftsfriture gør, at du kan lave retter, som normalt kræver meget fedt og olie på en sundere måde. Faktisk sparer du helt op til 80% olie ved at tilberede din mad i en airfryer. Airfryeren hjælper med at lave sundere retter, uanset om du har lyst til salt og fedt eller vil gøre plads til chokolade i kalorieregnskabet.

700X460px Pastaretten

Ingen gastronomiske begrænsninger med en airfryer

Pomfritter er det mest populære at tilberede i en airfryer, men varmluftsfrituren egner sig også til meget mere end det. Med en airfryer kan du både friturestege, grille og bage. Du kan kreere alt fra delikate middage til snacks og desserter. 
Se vores opskrift på onepot pasta i airfryer.

800X800px Fritter (1)

5 fordele ved en airfryer

Listen er lang, når det kommer til fordele ved varmluftsfrituren. En ting er, at en airfryer er nem at anvende og giver velsmagende retter, men derudover er der især fem fordele:

  • Sprøde resultater med mindre olie
  • Kortere tilberedningstid end traditionel varmluftsovn
  • Nem at rengøre
  • Sundere tilberedning end klassisk friture
  • Jævn tilberedning af retterne

Hvordan bruger jeg en airfryer?

Langt de fleste varmluftsfriture er nemme at betjene og har få knapper. En airfryer har nemlig både en beholder og kurv, hvor du kan lægge madvarer direkte ned i. Tilbereder du flydende retter, kan du sætte en skål eller et fad i beholderen.

Bonustip: Bruger du bagepapir, skal du være opmærksom på, at papiret ikke blafrer op i varmelegemet, da luften cirkulerer kraftigt.

Lav sprøde paprika-pomfritter

Hvad er forskellen på en airfryer og varmluftsovn?

En airfryer kan til forveksling fremstå som varmluftsovnens lillebror. Selvom dine retter bliver tilberedt effektivt ved begge metoder, adskiller både resultatet og teknologien bag sig fra hinanden.

Luften i varmluftsfrituren cirkulerer hurtigere end i varmluftsovn, så tilberedningstiden bliver kortere. Desuden steger eller friterer en airfryer med varmluft i stedet for olie, og det giver sprøde resultater, som en normal varmluftsovn ikke er i stand til.