Gaveindpakning:
Total:
Pointforbrug/rabatkupon:
Gå til kurv

Varen er nu lagt i kurven

Du kan nu shoppe videre eller få vist din indkøbskurv.

 

Te - et spørgsmål om smag

Et spørgsmål om (god) smag

Selvom Danmark er verdens fjerdemest kaffedrikkende nation, har rigtig mange danskere også en passion for te. Faktisk er vi rigtig godt med på tefronten. 27% af alle danskere drikker te dagligt - og selv dem, der ikke selv drikker te, har stort set altid te i huset til gæster. Hvilken type, der er bedst, er umuligt at svare på - det er spørgsmål om smag.  

Te har været en kendt og elsket drik i næsten 5000 år. Men det er først indenfor de sidste årtier, at teen er gået fra at være en snak om teblade kontra tebrev til at handle om kvalitet, specialteer og teens gavnlige virkninger. Lysten til at gå på opdagelse i teens forunderlige verden har virkelig bidt sig fast  - også hos danskerne. 

Te-typer
Der findes mere end 3.000 forskellige typer te, så der er noget for enhver smag. Te-typerne inddeles typisk i 4 hovedgrupper:

- Sort te har et højt indhold af koffein. Tebladene knuses og oxideres og derved skabes den sorte farve.
- Grøn te, de friske teblade tørres og teen er kendt for at indeholde mange vitaminer, mineraler og antioxidanter.
- Hvid te laves af friske topskud. Smagen er mild, koffein-niveauet er lavt og indholdet af vitaminer, mineraler og antioxidanter er højt. 
- Rød te er også kendt som rooibos te og er faktisk en urtete og indeholder ingen koffein.

Tidligere troede man, at grøn og sort te stammede fra hver sin plante. Men faktisk er det udelukkende forskelle i graden af forabejdning, der skaber de forskellige te-typer. Hvid te er mindst forarbejdet - sort te mest forarbejdet.

Hvid te

Fusions-teen Chai-latte 
Er du vild med både kaffe OG te, så er det oplagt at give Chai-latte en chance. Den sorte chai te er tilsat kraftige indiske krydderier som anis, nelliker og kardemomme - og kombineres det med skummende, varm mælk, får du en afbalanceret, cremet og velsmagende Chai latte. 

Matcha-te - en ny superfood trend
Faktisk er Matcha te ret anderledes i forhold til traditionel te. Det er nemlig en pulverte. Og en meget populær en af slagsen. Teen kommer fra Japan og laves af de bedste skud af Gyokuro-planten, der dampes, gennemtørres og knuses til fint pulver. Pulveret opløses direkte i det varme vand. Fordi man rent faktisk drikker det opløst pulver (og ikke "bare" lader tebreve trække gennem et filter) får man virkeligt fuldt udbytte af alle teens gode egenskaber. Matcha er blandt andet kendt for at have en udrensende effekt, at være enorm rig på antioxidanter og have en positiv effekt på energiniveauet.