Gaveindpakning:
Total:
Rabatkupon/voucher:
Gå til kurv

Varen er nu lagt i kurven

Du kan nu shoppe videre eller få vist din indkøbskurv.

 

Luigi Bormioli aero


Thilde Maarbjerg


"Den rigtige vin kræver det rigtige glas. Glasset skal ikke kun være smukt at se på, det skal også bringe det bedste frem i vinen. Det rigtige glas er designet til at udfolde den enkelte vins aroma og fine smagsnuancer - samtidigt med at det er smukt, stærkt og holdbart".
Thilde Maarbjerg, foredragsholder og chefsommelier hos Løgismose vin

Du får her chefsommelier Thilde Maarbjergs 5 bedste tips til valg af vinglas:

1) Gå efter glas med en stor, tulipanformet pokal - så kan bouqueten samle sig. Glasset må ikke være rillet, farvet eller for lille. Vinen skal have god og rigelig plads til at frigøre den duft, der samles i glassets åbning. Find et glas, der er specialdesignet til at fremhæve den enkelte vins bouquet og aroma.
2) Ny teknologi og viden har skabt glas til mange forskellige druer. Hvor mange forskellige glas, du har brug for, afhænger bl.a. af dine yndlingsvine. Som udgangspunkt anbefaler jeg en vifte af 4-5 forskellige glas, der dækker Bordeaux, Bourgogne, Barolo, Chardonnay, Sauvignon Blanc eller Riesling. Se for eksempel hvilke vine, der passer til hvilke af Luigi Bormiolis italienskproducerede vinglas længere nede.  
3) Ved at svinge vinen rundt i glasset, øges vinens overfladeareal og flere aromaer frigøres. Vinens duft er en meget vigtig kvalitet, og oplevelsen af duften kan forstærkes ved at svinge vinen 5-7 gang i glasset inden du dufter og smager. 
4) Vinglas kan godt vaskes med sæbe - men skyl dem med varmt vand inden du sætter dem til tørre med bunden i vejret på et viskestykke. Lad dem tørre 1/2 til en hel time og tør forsigtigt efter med et viskestykke. Glassene kan også vaskes i opvaskemaskine, og her kan det også være en god idé at tørre dem efter med et viskestykke inden de sættes på plads.
5) Et godt glas gør det ikke alene. Vinens kvalitet og behandlingen af den spiller en altafgørende rolle for oplevelsen. Gode vine skal opbevares rigtigt, og jeg anbefaler tørt, mørkt og ikke for varmt. 10-15 grader er optimalt. Og så er det selvfølgelig vigtigt at servere vinen ved den rette temperatur:
- Lette hvidvine serveres ved 7-8 grader
- Kraftige hvidvine serveres ved 10 grader
- Lette rødvine serveres ved 15 grader
- Kraftige rødvine serveres ved 18-20 grader
 

Vinglas og den perfekte skænkelinje

Hvor meget vin skal der egentlig skænkes i et vinglas? Med dette enkle tip kan du - uden at ryste på hånden - skænke professionelt og præcist hver gang. Hemmeligheden er nemlig ganske enkelt at hælde dertil i glasset, hvor vinen har den største overflade og dermed give bouqueten de bedste betingelser for at folde sig ud - som vist her med Holmegaards smukke Perfection glas.

 

Holmegaard Perfection

Få også tips til korrekt borddækning når du skal dække op med flere typer glas - se mere HER.

Hvilket glas til hvilken vin?
Hører du også til dem, der umiddelbart tænker - hvidvinsglas til hvidvin, rødvinsglas til rødvin - og så er den ikke længere? Som Thilde Maarbjerg skriver, så holder den ikke helt. Vinglas er i dag specialdesignet til at få det mest optimale ud af den enkelte vins bouquet og aroma.

"Blandt et væld af gode vinglas, opfylder Luigi Bormioli mine krav til kvalitetsglas, fordi de er designet til at udfolde den enkelte vins aroma og fine smagsnuancer - samtidig med, at de er smukke, stærke og holdbare". 
Thilde Maarbjerg, foredragsholder og chefsommelier hos Løgismose vin 

For eksempel er vinglassene i Luigi Bormiolis Accademia Atelier serien er udformet, så de forskellige vintyper får de allerbedste betingelser for at udfolde sig. Formgivningen af krystal-glassene giver en superb diffusion af aromaer - og samtidig har du en tydelig markering af skænkelinjen. Her får du en lille guide til, hvilke Accademia Atelier glas, vi anbefaler til hvilke vine.

Accademia Atelier barolo


Accademia Atelier vinglas 80 cl. til Barolo/Shiraz (H24,2 cm)

Den norditalienske Barolo laves på Nebiolodruen, der giver en kraftig og intens vin. 
Shiraz kommer hovedsageligt fra Australien og er oftest karakteriseret som en intens, krydret smagsoplevelse.
Fælles for begge vine er, at de har pondus og personlighed nok til et glas med en stor overflade, der giver vinen plads til at udvikle sig. 

Accademia Atelier pinot


Accademia Atelier vinglas 61 cl. til Pinot Noir/Rioja (H22 cm)

Pinot Noir er den klassiske drue i Bourgogne og hører til kategorien af mere lette druer. Det giver vine, der tager smag afhængig af jordbunden, og vine der ofte er lyse i farven.
De spanske Rioja vine er typisk domineret af drue-sorten Tempranillo, der giver vine med en kraftfuld og blød smag.

Accademia Atelier chardonnay
Accademia Atelier vinglas 70 cl. til Chardonnay (H21,7 cm)

Chardonnay er den mest dyrkede drue i verden! Og netop fordi druen (blandt andet) dyrkes både i Europa, USA, Australien og Sydamerika, kan vine på Chardonnay druen være meget forskellige i smag.
Dette glas giver især de lidt mere kraftige, volumiøse hvidvine mulighed for at udfolde alle deres spændende smags- og duftnuancer. 
 
Accademia Atelier riesling


Accademia Atelier 44 cl. til Riesling/Tocai
Kendetegnende for vine lavet på Riesling druer er, at de er lette, friske og frugtagtige. Formen/designet på dette glas frembringer de bedste karakteristika fra netop denne type vine.