Gaveindpakning:
Total:
Rabatkupon/voucher:
Gå til kurv

Varen er nu lagt i kurven

Du kan nu shoppe videre eller få vist din indkøbskurv.

 

Luigi Bormioli birrateque

"Øl rummer meget aroma og traditionelle ølglas med lige sider giver slet ikke optimale forhold for at udforske de mange forskellige finesser i duft og smag. Er du en begejstret øl-nyder, er det absolut værd at se nærmere på de muligheder, det rette ølglas giver. Luigi Bormioli har med Birrateque skabt en serie af ølglas, der forener de gode kvaliteter fra vinglas med detaljer specielt udviklet til øl." 
Thilde Maarbjerg, foredragsholder og chefsommelier hos Løgismose vin

Luigi Bormioli Birrateque øl-glas
Med udgangspunkt i erfaringer fra mere end 60 års glasproduktion og i tæt samarbejde med det italienske center for sensorisk analyse, har italienske Luigi Bormioli skabt Birrateque. Birrateque glassenes unikke former er designet til at fremhæve smag, aroma og farver - fordi glasset ganske enkelt skal bringe det bedste frem i din yndlingsøl. Birrateque er lavet af den patenterede SON.hyx® glasmasse som er stærkt, fuldstændigt transparent, klangfuldt og så slidstærkt, at det tåler maskinopvask. Faktisk gives der 25 års garanti, der dækker skår på glassets kant og fod samt misfarvninger/grå skygger som følge af maskinopvask.

Skal du købe en gave til øl-entusiasten, udvide din egen samling af ølglas eller har du bare lyst til at vide mere - så kan du her blive klogere på, hvilke glas, der passer til de mest populære typer af specialøl. Se også vores store udvalg af ølglas.

Ølglas - tester

Beer tester 42 cl.
Et elegant allround glas på stilk. Ølskummet samles i et fint, kompakt lag og øllens specifikke aromaer fremhæves.

Glasset er oprindeligt udviklet som et værktøj til ølbryggere og bruges til sensorisk analyse af kvalitetsøl. Glassets stilk er titaniumforstærket hvilket kraftigt øger stilkens modstandsdygtighed overfor brud. 

Glas weissbier

Hvedeøl/weissbier 78 cl.
Glasset til hvedeøl har en bred, afrundet form. Den let indadbøjede kant øverst lader aromaerne vokse og samles i toppen af glasset - og du vil opleve en forstærket hvedeøls-aroma lige fra citrus til frisk frugt og noter af korn.

IPA / Ale

IPA/Ale 54 cl.
Den tilspidsede og lette form kombinerer kunstnerisk form og teknisk præcision. Designet er afbalanceret mens form og størrelse gør, at glasset nemt kan håndteres ved alle lejligheder.

Glasset giver alle Indina Pale Ale-øl et fint og kompakt skum, samtidig med at humle og de citrusagtige aromaer bringes frem.

Glas stout

Stout/Porter 60 cl. 
Et kurvet, elegant og velafbalanceret glas, der ifølge entusiaster og eksperter er fremragende til at bringe det bedste frem i fyldige kvalitetsøl. 

Den tulipanlignende form med glaskanten i toppen, der krænger let udad, gør glasset specielt velegnet til mere bitre øltyper (som fx IPA og Stout). Det accentuerer de mørke øls specifikke smagsnuancer (fx malt, kaffe, krydderier, karamel og tørret frugt) og øger oplevelsen af sødmefuldhed og afbalancerer bitterheden. 

 

Du kan læse mere om de sensoriske karakteristika ved Birrateque specialølglas fra Luigi Bormioli her:

1) Glassets diameter den hastighed, øllen leveres i munden - og det giver smagsløgene tid til at genkende de forskellige smagselementer.
2) Fin, laserskåret kant. Kanttykkelsen på 1,2 mm forhindrer turbulens og giver en behagelig drikkeoplevelse.
3) Glassets form balancerer aromaerne.
4) Aromatisk rum - luft i toppen af glasset.
5) Indadbøjet form tilpasset den enkelte øltype for at fremhæve de rette aromaer.
6) Det "aromatiske transportbånd" undgår iltning af øllen uden at ændre graden af bitterhed.
7) Overførslen af varme fra hånd til øl minimeres på grund af den smalle "stilk".
8) Stabil bund.
9) Foam Control System: lasergraverede cirkler i glassets bund sikrer en fin og vedvarende strøm af bobler.

Sensoriske karakteristika