Gaveindpakning:
Total:
Pointforbrug/rabatkupon:
Gå til kurv

Varen er nu lagt i kurven

Du kan nu shoppe videre eller få vist din indkøbskurv.

Brug af champagnesabel

At sable en champagne er en kunst i sig selv, men med et par tips er det hverken svært eller risikabelt. 

Har du først forstået fysikken, der gør det muligt at åbne en champagne med en sabel, vil du hurtigt opleve, at det hverken er svært eller risikabelt. Med en prop, der bliver sendt afsted med 80 km/t, er det vigtigt, at du har teknikken på plads. Derfor har vi samlet de bedste råd fra Kasper Birch, som forklarer og viser dig, hvordan du sabler en champagne elegant og professionelt. 

Se videoen: Sådan sabler du din champagne

Vælg den rigtige flaske
Når du skal sable en champagne, er der to ting, du skal være opmærksom på i forhold til flasken: temperaturen og trykket.

For det første skal flasken være rigtig tempereret. Jo koldere flasken er, desto nemmere er den at sable. Derfor anbefaler Kasper Birch, at flasken lægges i køleskabet i minimum to timer før sablingen af champagnen, så hele flasken er gennemkølet.

Derudover skal du være opmærksom på trykket i flasken. Jo større tryk, desto nemmere er det at sable champagnen. Derfor anbefales det, at du anvender Cava eller Champagne, som er lavet med Champenoise-metoden, der skaber det størst mulige tryk.

Klæd flasken af
Før du sabler champagnen, skal du sørge for at fjerne eventuelt papir eller folie, der kan modarbejde champagnesablen, når du stryger den langs flasken. Derefter skal du sørge for at fjerne topsikringen, som holder på proppen. Når du har klædt flasken af, lægger du et viskestykke om flasken, så du har et godt greb. 


Find flaskens samling
På alle flasker løber et søm fra flaskens bund til top, hvor glasset er samlet. Hvis du ikke kan se sømmet, kan du altid mærke samlingen med fingrene. Tag så din champagnesabel og stryg op og ned langs sømmet, som hvis du skal støde med en billardkø. Nu er du klar til at sable champagnen.


Pop flasken
Du skal sørge for, at du holder flasken i en vinkel på ca. 45 grader, og peg den aldrig mod andre, da proppen kan flyve op til 15 meter. Du skal ikke lægge kræfter i, da du udnytter trykket til at sable champagnen. Kasper Birch fortæller, at det i stedet handler om, at du rammer flasken på det svageste punkt: Der, hvor sømmet og halsen på flasken mødes. Gør du det korrekt, vil flaskens øvre hals ryge rent af.



Skål og god fornøjelse! 

Lion Sabatier champagnesabel stål/træ

Lion Sabatier champagnesabel stål/træ

Spar
100,00 kr
Bastian champagnebowle 38 cm

Bastian champagnebowle 38 cm