Gaveindpakning:
Total:
Rabatkupon/voucher:
Gå til kurv

Varen er nu lagt i kurven

Du kan nu shoppe videre eller få vist din indkøbskurv.

 

Guide til ny skarphed

Guide til ny skarphed - sådan vedligeholder/sliber du din kniv

Er din køkkenkniv blevet lidt sløv i kanten, har du to muligheder for at få den op i fulde omdrejninger igen:

- Vedligeholdelse
- Slibning

Men hvad er forskellen på de to metoder, hvornår skal du bruge den ene frem for den anden - og hvordan sliber du egentligt yndlingskniven korrekt uden at gøre mere skade end gavn?

Vedligeholdelse
Her skal du bruge et strygestål. Det er beregnet til at gøre kniven skarp uden egentlig at slibe noget af knivbladet - og det er en øvelse, du i princippet kan gøre hver gang du tager kniven op af skuffen for at bruge den. Det er altid en god idé lige at skylle kniven under rindende vand og tørre den af, inden du bruger den.

Slibning
Er skarpheden helt væk, skal der en slibning til, og det kan du gøre på to måder: 

1) Slibestål/slibestav
2) Knivsliber

Begge metoder fjerner ganske enkelt noget af kniven og skaber en ny, skarp kant. Du bør ikke slibe med slibestål mere end 1-2 gange om måneden - selvfølgelig afhængig af, hvor hyppigt du bruge din kniv. Husk også her at skylle kniven under vandhanen og tørre den af, før du tager den i brug.

Uanset om du finder dig selv med et strygestål eller et slibestål i hånden, er det vigtigt at du udfører øvelsen helt korrekt. Ellers risikerer du at ødelægge kniven i stedet for at gøre den til et skarpere og bedre redskab.  

Se vores video-guide HER, hvor vi kort og præcist viser dig hvordan du anvender strygestål og slibestål.